Digitālā nedēļa bibliotēkā

2018. g. 08. martā
Papildināts 2018. g. 08. martā

No 19. līdz 23. martam Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā un Mākslas namā norisināsies “Digitālā nedēļa”, kurā sabiedrība ir aicināta pilnveidot savas digitālās prasmes, kā arī izmantot digitālās tehnoloģijas un pakalpojumus. Tiks piedāvāti dažādi bezmaksas semināri, apmācības un lekcijas.

Kuldīgā “Digitālās nedēļas” ietvaros bibliotēkas organizētie pasākumi ir iedzīvotāju un uzņēmēju iespējas klātienē iepazīt un izmēģināt valsts e-pakalpojumu klāstu. Iedzīvotāji arvien biežāk novērtē tiešsaistē sniegto pakalpojumu laika un finanšu resursu ieguvumu. “Digitālā nedēļa” vienlaikus norisinās visā Latvijā un Eiropā.

19. martā 13.30 bibliotēkas 2. stāvā Zāļu valsts aģentūra stāstīs “Kā nepārmaksāt par zālēm?”.

19. martā 10.00 – 12.00 iedzīvotāji aicināti pieteikties “Swedbank Internetbankas apmācībām” bez datorlietošanas priekšzināšanām, savukārt 22. martā 10.00 – 12.00 notiks apmācības ar datorlietošanas prasmēm. Interesenti abām apmācībām aicinām pieteiktieslīdz 16. martam, zvanot pa tālr. 28670143.

21. martā notiks Uzņēmēju digitālā diena, uz ko aicināti Kuldīgas novada uzņēmēji, mikro komersanti, pašnodarbinātie un citi interesenti. Pasākumi norisināsies Kuldīgas Mākslas namā.

  • 11.30 Valsts darba inspekcijas vadītais seminārs “OiRA – interaktīvs rīks darba vides risku novērtēšanai mazo uzņēmumu darba devējiem”. Tā laikā būs iespēja arī praktiski apgūt darba risku novērtēšanas rīku speciālistu pavadībā ar personīgo, vai bibliotēkā pieejamiem datoriem. 
  • 13:00 LR Patentu Valdes vadīta lekcija “Rūpnieciskā īpašuma aizsardzība. Informācijas avoti” – ieskats kā aizsargāt savu intelektuālo īpašumu no A līdz Z.
  • 14.30 LR Uzņēmumu reģistrs informēs lekcijā: “E-pakalpojumi uzņēmēju ikdienas vajadzībām”, par tīmekļa vietnē pieejamiem rīkiem uzņēmēju ikdienas vajadzībām ar paraugdemonstrējumiem.
  • 15.30 SIA “Datorzinību Centrs” vadītā informatīva prezentācija par Eiropas Savienības Eiropas Reģionālā attīstības fonda aktivitātes realizēto apmācību projektu “Mazo un mikro komersantu apmācības inovāciju attīstībai un darbinieku izaugsmei”.
  • 16.00 SIA “Datorzinību Centrs” sniegs informatīvi izglītojošu lekciju “Digitālā darba vide darbinieku ikdienas produktivitātes veicināšanai”. Semināra mērķis ir informēt jaunos un topošos uzņēmējus par dažādām atbalsta iespējām mazai un vidējai uzņēmējdarbībai.

Reģistrēties “Uzņēmēju digitālā diena” var: EJ.UZ/DIGIDIENA

Vairāk informācijas par "Uzņēmēju digitālā dienu": ŠEIT

22. martā, bibliotēkā visiem interesentiem no 10.00 līdz 14.00 būs iespēja iegūt informāciju un konsultācijas par datoru tehnoloģijām, bet 23. martā, no 12.00 pildīt tiešsaistes digitālo prasmju testus un piedalīties “Digitālās nedēļas” organizētajos konkursos.

Sekot līdzi “Digitālā nedēļa” jaunumiem var Kuldīgas Galvenās bibliotēkas mājaslapā WWW.BIBLIO.KULDIGA.LV, Facebook un Draugiem.lv lapās: /KuldigasBiblioteka, Twitter un Instagram profilos: @KuldigasGB.