MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Bibliotēkas grāmatu TOPs pagājušajā gadā

Papildināts 2017. g. 09. janvārī
FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Bibliotēkas grāmatu TOPs pagājušajā gadā

Gada beigās, kā ierasts, dažādos Topos tiek apkopoti aizvadītā gada notikumi, pirktākās grāmatas, populārākās dziesmas, skatītākās ziņas utt. 

Kuldīgas Galvenā bibliotēka arī izveidojusi savu TOPu un apkopojusi 2016. gadā izdotās, visvairāk lasītās un pieprasītās grāmatas. 

2016. gada pieprasītākā ārzemju autore bijusi Lūsinda Railija un viņas romāns "Septiņas māsas" lasīts 59 reizes.
Lasītāji vienmēr interesējušies par dzimtu likteņiem vairāku paaudžu garumā. 2016. gadā vispopulārākā ģimenes sāga bijusi Sofijas Kaspari triloģija "Koraļļkoka zemē", "Flamingu lagūna" un "Ūdenskrituma dziesma".  
Savukārt detektīvromānu jomā nepārspēti paliek skandināvu rakstnieki, sevišķi Jū Nesbē darbi "Tarakāni" un "Dēls". 
Viens no lasītākajiem latviešu autoriem ir Arno Jundze - kriptotrilleris "Bergs un relikviju mednieki" bijis arī pārsteigums lasītājiem, jo trillera žanrs latviešu literatūrā nav pārāk bieži sastopams. Pieprasīts bijis arī romānu ciklā "Mēs. Latvija, XX gadsimts" izdotais Gundegas Repšes romāns "Bogene", kas lasīts 41 reizi. 
Ir atsevišķas  jauniešu auditorijai adresētas grāmatas, kuras izlasa visu vecumu pārstāvji. Tā bija arī ar populāro grāmatu sēriju "Krēsla", un 2016. gadā tieši tāpat tika lasīta arī Kīras Kesas triloģija "Prinča līgava"

2016. gadā vairākas grāmatas lasītājus ieinteresēja arī noskatīto filmu iespaidā. No latviešu autoriem tā bija Alfrēda Dziļuma "Saplēstā krūze", pēc kuras motīviem tika uzņemta daudzsēriju filma "Saplēstā krūze".  Savukārt pēc Džodžo Mojas romāna "Pirms atkal tiksimies" uzņemta filma "Me before you", kas pieejama arī bibliotēkā. Filmas noskatīšanās daudzus pamudinājusi izlasīt ne tikai šo grāmatu, bet arī citus Džodžo Mojas romānus.

No nozaru literatūras vispieprasītākās un arī lasītākās 2016. gadā izdotās grāmatas bija un ir Lato Lapsas "Zem Muhameda bārdas" un Jura Rubeņa "Viņa un viņš".

2016. gada TOP 15 Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā:

Railija, Lūsinda "Septiņas māsas"
Teilore, Katrīna "Daringemhola"
Lāgerkrancs, Dāvids "Meitene zirnekļa tīklā"
Kaspari, Sofija "Koraļļkoka zemē"
Jundze, Arno "Bergs un relikviju mednieki"
Vailda, Meredita "Mulsums"
Robertsa, Nora "Montgomeriju ģimene"
Railija, Lūsinda "Pusnakts roze"
Toda, Anna "After"
Bisī, Mišels "Meklējot spāri"
Patersons, Džeimss "Otrā iespēja"
Repše, Gundega "Bogene"
Rūmnieks, Valdis "Debess aiztur elpu"
Krofta, Ketrina "Meitene bez pagātnes"
Kota, Laima "Mierielas vilkme"