MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

ISSP noslēguma darbu izstāde

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
ISSP noslēguma darbu izstāde

International Summer School of Photography (ISSP) pirmo reizi notika 2006. gadā Ludzā, un kopš tā laika kļuvusi par vienu no labākajām neformālās fotogrāfijas izglītības iestādēm Eiropā, kas ik gadu piesaista atpazīstamus fotogrāfijas pasniedzējus, ekspertus un augsta līmeņa studentus. Jau trešo gadu ISSP organizē darbnīcu arī vietējiem Kuldīgas novada iedzīvotājiem. Pavadot nedēļu Pelču pilī, studenti starptautisku meistaru vadībā veido jaunus projektus vai rediģē savus esošos darbus. Kuldīgas Mākslas namā būs redzams nedēļas laikā paveiktais – fotogrāfijas, skulptūras, instalācijas un video.

Šogad paralēli notika septiņas meistarklases. Tās vadīja māksliniece Anuka Kruithofa (Anouk Kruithof, Nīderlande), kuras veidotās instalācijas ieguvušas plašu atzinību un šā gada sākumā tika iekļautas Ņujorkas Modernās mākslas muzeja (MoMA) izstādē New Photography; dokumentālais fotogrāfs Paolo Vudss (Paolo Woods, Francija/Itālija), kas savos ilgtermiņa projektos izmanto pētnieciskas žurnālistikas pieeju, viņa jaunākais projekts The Heavens par ofšoriem bija viens no galvenajiem notikumiem pagājušā gada Arlas fotofestivālā; Alehandro Časkielbergs (Alejandro Chaskielberg, Argentīna), kas atpazīstamību ieguvis ar subjektīvi dokumentāliem darbiem – sirreālām nakts ainavām, kurās autors eksperimentē ar gaismu; itāļu fotogrāfs Federiko Klavarino (Federico Clavarino, Itālija/Spānija), kura melanholiskās fotoesejas un grāmatas par Dienvideiropas kultūru spozmi un postu pēdējos gados guvušas plašu starptautisku atzinību; laikmetīgās fotogrāfijas klasiķis Džeisons Evans (Jason Evans, Lielbritānija), kurš rotaļīgi jauc robežas starp modi un mākslu; kā arī mākslinieks Tajo Onorato (Taiyo Onorato, Šveice), kurš 2013. gadā saņēma prestižo FOAM fotogrāfijas centra Paul Huf balvu. Darbnīcā Pelču un Kuldīgas novada iedzīvotājiem - Pelču leģendas - tika apzināti stāsti un leģendas no Pelču vestures. Pagasta iedzīvotāji kopā ar meistarklases vadītāju, fotogrāfi Viktoriju Ekstu tos iestudēja fotogrāfijās.

Sestdien plkst. 19.30 visi interesenti aicināti uz ISSP noslēguma izstādes atklāšanu Kuldīgas Galvenās bibliotēkas Mākslas namā 1905. gada ielā 6. Savukārt vēlāk vakarā, plkst. 22:00, ISSP noslēguma darbi tiks demonstrēti Kuldīgas brīvdabas kinoteātrī Goldingen Cinema.

 

ISSP organizatori pateicas par atbalstu Valsts Kultūrkapitāla fondam, Kuldīgas novada domei un Kuldīgas Tūrisma attīstības centram, EPSON, BZG/KOZO, iDeal, Sony Latvija, Higašikavas pilsētai Japānā, Radošā Eiropa un Tandem Shaml programmām, kā arī izdevumiem Fotokvartāls, GUP, The Calvert Journal, YET un Veto Magazine.

 

Papildu informācija: Ieva Raudsepa
ieva@issp.lv
+371 26140923