MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

EDIC Ventspils telts Kuldīgas svētkos “Eiropas un Latvijas nākotne- energoefektivitāte un drošība”.

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
EDIC Ventspils telts Kuldīgas svētkos “Eiropas un Latvijas nākotne- energoefektivitāte un drošība”.

Svētdien, 17.jūlijā, Kuldīgas Pilsētas dārzā pasākuma „Zaļā pasaka visai ģimenei” ietvaros no plkst. 12.00 līdz plkst. 15.00 darbosies Europe Direct informācijas centra (EDIC) Ventspils informācijas telts “Eiropas un Latvijas nākotne- energoefektivitāte un drošība”.

Apmeklējot EDIC Ventspils telti, Kuldīgas svētku viesi varēs iegūt informāciju par Eiropas Savienības aktualitātēm, iepazīties ar materiāliem par Eiropas Enerģētikas Savienību un klimata politiku, energoefektivitāti un drošību, kā arī ieklausīties padomos, kas palīdzēs pareizi un efektīvi izmantot elektroenerģiju gan sadzīvē, gan arī uzņēmējdarbībā, veidos energoefektīvas un videi draudzīgas elektroenerģijas lietotāju iemaņas.

Aktīvākie svētku dalībnieki, piedaloties ekspreskonkursos un pareizi atbildot uz jautājumiem, saņems balvas. Darbosies radošā darbnīca bērniem.

Enerģētika ir viens no svarīgākajiem jautājumiem Eiropas Savienībā. Dalībvalstīs ir novecojusi enerģētikas infrastruktūra, vāji integrēti enerģijas tirgi, nekoordinēta valstu enerģētikas politika, kas nereti nozīmē to, ka ES patērētājiem un uzņēmumiem nav pieejama izvēle vai enerģija par zemākām cenām. Patlaban ES importē 53% no patērētās enerģijas un ir atkarīga no tās piegādātājiem. Iekšējā enerģijas tirgus sakārtošana uzlabotu enerģijas pieejamību un padarītu konkurētspējīgākas enerģijas cenas, ļautu vieglāk piekļūt enerģijas tirgiem ārvalstīs, mazinātu energoatkarību no piegādātājiem.

Ap 75% mājokļu ES nav energoefektīvi. Lai paaugstinātu energoefektivitāti, veicama daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku siltināšana, energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi sabiedriskās un ražošanas ēkās, siltumenerģijas ražošanā un transporta sektorā, efektīva apgaismojuma infrastruktūras ieviešana pašvaldību publiskajās teritorijās.  

Lai Latvija sasniegtu indikatīvo valsts energoefektivitātes mērķi saistībā ar Direktīvu 2012.27/ES, laika posmā līdz 2020.gadam katru gadu jāsasniedz 1,5 % piegādātās enerģijas ietaupījums  un katru  gadu jārenovē 3 % valstij piederošo ēku platības, jāizveido nacionālās energoefektivitātes sistēma, kas ļauj veikt enerģijas ietaupījumus visās enerģētikas jomās –  enerģijas ražošanā, pārvadē un galalietotājos.

EDIC Ventspils, iekļaujoties Eiropas Savienības Europe Direct informācijas tīklā, piedāvā iedzīvotājiem informāciju par ES. Centrs atrodas Ventspils Galvenajā bibliotēkā Akmeņu ielā 2, II stāvā, tālrunis/fakss 63627362, e-pasts edic@ventspils.lv, tīmekļa vietne  http://www.biblioteka.ventspils.lv, kā arī  Twitter: @EDICVentspils, Draugiem.lv: http://www.draugiem.lv/edic.ventspils/, Facebook: EDIC Ventspils .

Europe Direct informācijas centra Ventspils darbību finansiāli atbalsta Eiropas Komisija.

Informācija :
Vija Baško
Ventspils EDIC
vija.basko@ventspils.lv