MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

ISSP Starptautiskās meistarklases fotogrāfijas izstāde

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
ISSP Starptautiskās meistarklases fotogrāfijas izstāde

Gada garumā ISSP Starptautiskās meistarklases ietvaros 22 fotogrāfi no dažādām pasaules valstīm strādājuši pie daudzveidīgiem ilgtermiņa projektiem mākslas un dokumentālajā fotogrāfijā. Pazīstamu pasniedzēju vadībā, tiekoties meistarklases sesijās gan Kuldīgā, gan Bragā, Portugālē, fotogrāfi veidoja sērijas, instalācijas un video darbus, kas būs redzami izstādē.

Izstādītie darbi pārstāv gan fotožurnalistiku, gan dokumentālo un konceptuālo fotogrāfiju, sniedzot daudzpusīgu ieskatu jaunās autoru paaudzes darbībā. Katrs fotogrāfs pētījis sev interesējošu parādību vai tēmu – vai tās būtu svētvietas Tuvajos austrumos, balto afrikandu kultūra Dienvidāfrikā, jaunsargu kustība Latvijā, vai sarežģītas attiecības ar māti, izmantojot ģimenes arhīva materiālus.

ISSP Meistarklase katru gadu piedāvā divas paralēlas tematiskās plūsmas. Šī gada pirmās plūsmas, “Labirinti: pētot fotogrāfijas ceļus”, studenti caur darbiem pētīja un interpretēja labirintu kā konceptu mākslas un dokumentālajā fotogrāfijā. To vadīja Ārons Šūmans (Aaron Schuman, Lielbritānija) - pazīstams kurators, fotogrāfs, žurnālists, lektors un interneta žurnāla “SeeSaw Magazine” dibinātājs. Otrās meistarklases plūsmas, “Pārkāpjot fotožurnalistikas robežas”, studenti strādāja pie personiskiem dokumentāliem projektiem. Darbnīcu vadīja pazīstamais fotožurnālists, daudzkārtējs “World Press Photo” un citu balvu laureāts Jurijs Kozirevs (Yuri Kozyrev, Krievija) un fotožurnālistikas redaktors Andrejs Poļikanovs (Andrei Polikanov, Krievija).

Izstādi Kuldīgā varēs aplūkot līdz 14. aprīlim.

Mākslas nama darba laiki: trešdienās, piektdienās un sestdienās no plkst.10.00 – 16.00, ceturtdienās no plkst.12.00 – 18.00, un svētdienās no plkst.12.00 - 15.00.

 

Foto: Jan Cieślikiewicz

Papildu informācija par izstādi:  

Liāna Ivete Beņķe  

+371 27842875, liana@issp.lv