MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Grāmata „Latvijas Nacionālā bibliotēka. Arhitekts Gunārs Birkerts” visās bibliotēkās

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Grāmata „Latvijas Nacionālā bibliotēka. Arhitekts Gunārs Birkerts” visās bibliotēkās

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība (Biedrība) visām 799 Latvijas publiskajām bibliotēkām dāvina grāmatu „Latvijas Nacionālā bibliotēka. Arhitekts Gunārs Birkerts”. Grāmata būs grezns un vērtīgs papildinājums bibliotēku krājumam, kurā autors Jānis Dripe apkopojis vēstures faktus, kas aptver 96 Nacionālās bibliotēkas pastāvēšanas gadus un Gaismas pils tapšanas ceļu no idejas līdz pabeigtai un apdzīvotai ēkai.

Grāmata veltīta Nacionālās bibliotēkas ēkas arhitektūrai un tās autoram Gunāram Birkertam. Lasītāji tiek iepazīstināti arī ar arhitekta Modra Ģelža un citu autoru devumu, LNB projekta vēsturi, būvprocesu un ēkas inaugurāciju. LNB direktors Andris Vilks devis ieskatu par Nacionālās bibliotēkas krājumu, funkcijām un iespējām. Grāmatā atrodams bagātīgs attēlu klāsts, sākot ar pirmajām bibliotēkas skicēm no Gunāra Birkerta privātā arhīva un beidzot ar izcilām LNB interjera, ēkas apjoma un pilsētvides fotogrāfijām, kuru autors ir Indriķis Stūrmanis. Grāmatas dizainu veidojis Juris Petraškevičs.

LNB veltītā grāmata ir pirmais kultūras projekts Latvijā, kas saņēmis prestižo UNESCO starptautisko patronāžu.

Biedrība grāmatu izdevusi un dāvina bibliotēkām pateicoties ziedotāju, Valsts Kultūrkapitāla fonda un sponsoru atbalstam. 

Papildu informācija:
Olita Pričina – Voitika,
gaisma@gaisma.lv, 67843767, 26470109