MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Digitālā kolekcija “Cantus" E.Vīgnera Kuldīgas Mūzikas skolas koris

Papildināts 2018. g. 14. jūnijā
FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Digitālā kolekcija “Cantus" E.Vīgnera Kuldīgas Mūzikas skolas koris

Novērtējot kora "Cantus" ieguldījumu Ernesta Vīgnera Kuldīgas Mūzikas skolas vārda un Kuldīgas atpazīstamības veicināšanā Latvijā un pasaulē, piedāvājam iepazīties ar digitālo kolekciju “”Cantus" E.Vīgnera Kuldīgas Mūzikas skolas koris”.

Kolekcijā pieejami vietējā presē publicēto rakstu digitalizētas kopijas, kā arī kora dibinātājas un diriģentes Marutas Rozītes privātā arhīva fotogrāfijas, tā, atspoguļojot kora plašo, 50 gadu garo vēsturi.

Digitālajā kolekcijā publicēta informācija par:
•   kora vadību - kora dibinātāju un galveno diriģenti Marutu Rozīti, kora diriģenti Marutu Grigali un kora koncertmeistari Martu Ozoliņu, kora Goda diriģentu Jāni Dūmiņu;
•  kora vēsturi - šajā sadaļā hronoloģiskā secībā - sākot no kora dibināšanas brīža (1968. gadā) lasāmas vietējos laikrakstos publicēto rakstu digitalizētas kopijas un apskatāmas M.Rozītes privātā arhīva forogrāfijas;
•   kora koncertceļojumiem - sadaļā “Koris pasaulē” apskatāma interaktīva pasaules karte, kurā redzama kora apmeklētās valstis un tur tapušās fotogrāfijas.


Darbs pie kolekcijas veidošanas turpinās, tāpēc aicinām sazināties, ja Jūsu rīcībā ir materiāli vai atmiņu stāsti, kas noderētu kolekcijas pilnveidošanai.


Kontaktinformācija: inita.fogele@kuldiga.lv