MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Izstāde "Tranzīts"

Papildināts 2015. g. 18. septembrī
FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Izstāde "Tranzīts"

Atklāšana notiks 26.septembrī plkst. 17.00

TRANZĪTS ir ceļš. Savā ceļā mēs nevaram uzkavēties laikā, bet varam iezīmēt pieturvietas savā atmiņā. Tā ir došanās kaut kur, tas ir brīdis, atmiņas un sapņi par nākotni. Mēs katrs vedam savu kravu, kuras saturs un vērtība dod mērķi pašam ceļojumam. Astronomijā tranzīts ir brīdis, kad viens debesu ķermenis, pārslīdot, aizsedz nelielu daļu no kāda cita. Tāpat arī mēs, ik pa laikam iekļaudamies viens otra ceļojumā, atstājam nospiedumus citu atmiņās.

Izmantojot dažādus medijus – video, grafiku un glezniecību, māksliniece mēģina attēlot laiku un tā nebeidzamo kustību, caur personas subjektīvo uztveri – atmiņu kodēšanu, atcerēšanos un aizmiršanu.

Madara ir dzimusi Kuldīdzniece, tādēļ savu pirmo personālizstādi vēlējās veidot tieši Kuldīgā. Pēc Kuldīgas Mākslas skolas Madara mācības turpinājusi Jāņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolā, savukārt bakalaura un maģistra programmas apguvusi Latvijas Mākslas akadēmijā, vizuālās komunikācijas nodaļā. Madara ir piedalījusies vairākās grupu izstādēs, kā arī studējusi Erasmus programmā Porto.

Atklāšanā uzstāsies grupa STRĀLA (Klāvs Loris, ģitāra un Gita Strazdiņa, bungas).

Izstāde būs apskatāma līdz 18.oktobrim

Ieeja bezmaksas