MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

ISSP jubilejas izstāde

Papildināts 2015. g. 12. augustā
FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
ISSP jubilejas izstāde

International Summer School of Photography (ISSP) šogad svin jau desmito jubileju, un zinātāju vidū atzīta par Eiropā labāko fotogrāfijas vasaras skolu. Tajā šogad piedalijās 73 fotogrāfi no 23 pasaules valstīm, kas atlases kārtībā ieguva iespēju piedalīties augsta līmeņa fotogrāfijas meistarklasēs. Dalībniekiem šogad pievienojās arī 10 Kuldīgas novada jaunieši. Pavadot nedēļu Pelču pilī pie Kuldīgas, studenti starptautisku meistaru vadībā strādāja pie jaunu projektu veidošanas vai veidoja grāmatas no esošiem darbiem. Izstādē būs redzamas fotogrāfiju sērijas, fotogrāmatas, instalācijas un multimediju darbi.

Apaļās jubilejas gadā sešas ISSP meistardarbnīcas vadīja starptautiski pazīstami un godalgoti mākslinieki, kas pārstāv dažādas fotogrāfijas jomas - viens no mūslaiku vadošajiem dokumentālajiem fotogrāfiem, aģentūras "Magnum" biedrs Džims Goldbergs (Jim Goldberg), kurš strādā ar attēlu un tekstu, bieži sadarbojoties ar margināliem sabiedrības pārstāvjiem; intīmu un emocionālu portretu autore, "Magnum" aģentūras fotogrāfe Alesandra Sangvineti (Alessandra Sanguinetti); pazīstamā britu fotogrāfe un pasniedzēja Anna Foksa (Anna Fox), kuras darbnīcā studenti pētīja cilvēka un dabas attiecības. Meistarklases vadīja arī Latvijā dzīvojošais Aleksandrs Gronskis (Alexander Gronsky), kas pēdējo gadu laikā guvis plašu atzinību pasaulē, savos darbos pētot mūsdienu Krievijas ainavu, kā arī viens no Japānas pazīstamākajiem fotogrāfiem Takaši Homa (Takashi Homma), kura vadībā dalībnieki eksperimentēja ar "camera obscura" tehniku. Ar savu pieredzi fotogrāmatu veidošanā dalījās neatkarīgie izdevēji "Akina Books" un fotogrāmatu eksperts Niko Baumgartens (Nico Baumgarten). Notika arī atsevišķa darbnīca Pelču un Kuldīgas novada jauniešiem, kurā dalībnieki apguva fotogrāfijas pamatus, mācoties izteikties par sevi un pasauli ar attēlu palīdzību - to vadīja latviešu fotogrāfe Vika Eksta un Beļģijas mākslinieks Vincens Bēkmans (Vincen Beeckman).

Izstādi Kuldīgā varēs aplūkot līdz 20. septembrim.

Mākslas nama darba laiki: T.-S. - 10.00 - 18.00 un Sv.10.00 - 16.00.

ISSP organizatori pateicas par atbalstu Valsts Kultūrkapitāla fondam, Kuldīgas novada domei, ASV vēstniecībai, ES-Japānas festivālu komitejai, EPSON, BZG.lv, iDeal, Sony Latvija, Antalis un žurnāliem FK, YET, GUP un VETO.

Ieeja bezmaksas

Informāciju sagatavoja:

Liāna Ivete Beņķe

 

ISSP

Riga, Latvia

+371 27842875

liana@issp.lv