MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

ISSP Starptautiskās meistarklases pirmo rezultātu izstāde

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
ISSP Starptautiskās meistarklases pirmo rezultātu izstāde

No 15. - 21. martam Kuldīgā norisinājās jaunās ISSP Starptautiskās meistarklases pirmā sesija, pulcējot 24 fotogrāfus no dažādām pasaules valstīm. Meistarklases dalībnieki satikās pirmo reizi, lai uzsāktu darbu pie ilgtermiņa projektiem mākslas un dokumentālajā fotogrāfijā, ko viņi turpinās gada garumā pazīstamu starptautisko pasniedzēju vadībā.


Izstādītie darbi pārstāv meistarklases dokumentālās un konceptualās fotogrāfijas plūsmas, vienlaikus piedāvājot daudzveidīgu skatu no malas uz Kuldīgu - improvizētā ielas fotostudijā fotogrāfi ir izveidojuši divus videjā kuldīdznieka portretus, savukārt konceptuālās darbnīcas dalībnieki veidojuši fotogrāfiskus "labirintus", izmantojot pilsētā atrastus pavedienus - vēsturisku attēlu, tekstu un Kuldīgā radītu darbu formā.

 

ISSP Starptautiskā Meistarklase piedāvā divas paralēlas tematiskās plūsmas. Plūsmas "Labirinti: pētot fotogrāfijas ceļus", studenti pēta un interpretē labirintu kā konceptu mākslas un dokumentālajā fotogrāfijā. To vada Ārons Šūmans (Aaron Schuman, Lielbritānija) - pazīstams kurators, fotogrāfs, žurnālists, lektors un interneta žurnāla «SeeSaw Magazine» dibinātājs. Otrās meistarklases plūsmas, "Pārkāpjot fotožurnalistikas robežas", studenti strādā pie personiskiem dokumentāliem projektiem. Darbnīcu vada pazīstams fotožurnalists, daudzkārtējs "World Press Photo" un citu balvu laureāts Jurijs Kozirevs (Yuri Kozyrev, Krievija) un izdevuma "Russian Reporter" redaktors Andrejs Poļikanovs (Andrei Polikanov, Krievija). Dalībnieki satiksies vēl divas reizes - Portugalē un Latvijā - gada garumā strādājot pie ilgtermiņa autorprojektiem.

Plašāka informācija par meistarklasi: http://www.isspmasterclass.com

Izstādi Kuldīgā varēs aplūkot līdz 12. aprīlim. Mākslas nama darba laiki: trešdien, piektdien, sestdien no plkst.10.00 - 16.00, ceturtdienās no plkst.12.00 - 18.00 un svētdienās no plkst.11.00 - 14.00.

Meistarklasi organizē Biedrība ISSP, kas jau teju desmit gadus Latvijā rīko starptautiska līmeņa izglītības un citas aktivitātes laikmetīgās fotogrāfijas jomā.

Meistarklase tiek realizeta sadarbībā ar ABLV Charitable Foundation, Kuldīgas novada domi, Valsts Kultūrkapitāla fondu, kā arī EPSON un BZG tehnisko atbalstu. Informatīvie partneri - starptautiskie žurnāli par fotogrāfiju "FK", "YET magazine" un "GUP".