MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Jaunas grāmatas bibliotēkā

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Jaunas grāmatas bibliotēkā

Izabella Filjoza.  "Bērns mani neklausa!" : pretestība, raudāšana un dusmu lēkmes- kā vieglāk vecākiem pārdzīvot bērna 1- 5 gadu vecuma posmu. - Rīga : "J.L.V.", 2015 

“Esmu izmēģinājusi visu, bet viņš vienalga neklausa!” Vecāki ir izmisuši, jo netiek galā ar bērnu slikto uzvedību. Kā izkļūt no apburtā loka, nemitīgās cīņas par ģērbšanos vai istabas kārtošanu un strīdiem, kad jādodas uz bērnudārzu vai jāiet gulēt? Bērnu neadekvāto vai kaitinošo uzvedību daļa vecāku mēdz uztvert kā pretestības, negribēšanas vai nekaunības izpausmi. Citi savukārt jūtas vainīgi un meklē iespējamas psiholoģiskas traumas. Bet ja nu tomēr ir citi iemesli? Nesen veiktie neiropsiholoģijas un eksperimentālās psiholoģijas pētījumi atklāj neadekvātās uzvedības iemeslus pavisam citā gaismā. Grāmatā ir apskatītas ikdienišķas situācijas, kurām doti paskaidrojumi ar ilustrācijām, lai tās labāk izprastu, kā arī konkrēti rīcības ieteikumi atbilstoši bērna vecumam.
Mīļie vecāki, vai esat gatavi mainīt savus ieradumus un uzskatus?

Dace Nasteviča.  Adīti mauči : senā un modernā pērlīšu adīšanas tehnika. - Rīga : Zvaigzne ABC, 2014

Grāmata iepazīstina ar kādu senu, nedaudz piemirstu latviešu dārgumu – rokas locītavu sildošām aprocēm jeb maučiem.
20. gadsimtā tos zināja visā Latvijā – košākie no tiem meklējami Kurzemes pusē.
Tolaik maučus vilka uz linu krekla piedurknēm, kurām nebija aproču, lai piedurkņu gali cieši piekļautos rokai. Mūsdienās mauči piedzīvo renesansi, jo pilda ne tikai praktiskas, bet arī dekoratīvas funkcijas.
Autore Dace Nasteviča par paveikto teic tā:
“Mauči, dūrgaļi, aproči, maustiņi, pulsa sildītāji, vai kā nu viņus vēl citviet sauc, jau izklīduši tālu plašajā pasaulē. Bet, ticiet man, valdziņu pie valdziņa, pērlīti pie pērlītes raksta kārtās liek ne tikai manas rokas. Mode nāk un iet, bet pašadītie mauči, ļoti ceru, vēl ilgi būs mīļi un silti.”
Lai maucīši silda aukstumā un aizsargā ar saviem rakstiem!
Turēsim godā mūsu senču tradīcijas!

Arno Jundze.  Kristofers un Ēnu ordenis : fantastikas romāns. - Rīga : Zvaigzne ABC, 2015

 Kristoferam ir četrpadsmit gadu, un viņš dzīvo Rīgā mazā pagrabstāva dzīvoklītī kopā ar veco radinieku Freimaņonkuli. Neviens zēnu neuzskata par kaut ko īpašu – arī viņš pats ne. Taču gluži parasta mācību gada pēdējā skolas dienā sāk risināties dīvaini notikumi. Vispirms zēnu autobusā uzrunā savāds tips ar šujmašīnai līdzīgu priekšmetu. “Lai kas arī notiktu, saglabā mieru. Ordenis par tevi parūpēsies,” viņš apgalvo. Kas ir šis mistiskais Ordenis, un ko tas vēlas no Kristofera?
Jau visai drīz izrādās, ka Kristofers tiešām tiek iesaistīts neparastos notikumos, kuri risinās gan Rīgā, gan Romā un Parīzē un kuros sava loma ir noslēpumainām nākotnes tehnoloģijām, ceļošanai laikā, Sv. Jura baznīcai Vecrīgā, Eifeļa tornim, kristāla galvaskausam, Kristofera neciešamajai klasesbiedrenei Katei.

Un tas vēl nav viss... Piedzīvojumi tikai sākas!

Pārējos jaunumus skatīt šeit: