MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Projekts “Augstvērtīga tulkotā un oriģinālliteratūra bibliotēkās”

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Projekts “Augstvērtīga tulkotā un oriģinālliteratūra bibliotēkās”

Šā gada vasarā tika izsludināts Latvijas Bibliotekāru biedrības un Latvijas Nacionālās bibliotēkas izstrādātais kultūras projekts “Augstvērtīga tulkotā un oriģinālliteratūra bibliotēkās”. To finansē Valsts Kultūrkapitāla fonds. Projekta mērķis ir sekmēt augstas kvalitātes daudzveidīgas literatūras izdevumu pieejamību Latvijas publiskajās bibliotēkās. Konkursā piedalījās arī Kuldīgas Galvenā bibliotēka.

Septembrī eksperti – pārstāvji no Valsts Kultūrkapitāla fonda, Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Latvijas Bibliotekāru  biedrības izvērtēja  iesniegtos projektus. Projekta konkursā tika iesniegti 74 projekti, no kuriem atbalstīti 55 bibliotēku projekti, iesaistot 456 bibliotēkas. Vērtējot projektus, tika ņemts vērā konkursa nolikumā prasītais, īpaši izvērtējot rakstīto pamatojums grāmatu kolekcijas nepieciešamībai.

Mūsu bibliotēkas pieteikums tika atbalstīts, un esam saņēmuši lielisku vairāk kā 50 grāmatu kolekciju: http://ej.uz/katalogs_projekts

Paredzēts, ka tiks veidotas grāmatu kopas, kas apceļos pagastu bibliotēkas, līdz ar to pagastu iedzīvotājiem būs iespēja iepazīties ar augstvērtīgiem tulkotās un oriģinālliteratūras darbiem.  Ceram, ka arī skolotāji šīs grāmatas izmantos mācību procesā, piem., “Mūsdienu literatūras teorijas”, “ Gunārs Priede. Dzīve un darbi (1959 – 1968)”, “Rūdolfs Blaumanis: teksts un konteksts”, “Imants Ziedonis. Piederības meklējumi, brīvības treniņš”, “Spāņu dzejas antoloģija. 20.gs.”, "Rīgas teksts. Augusta Deglava romānam "Rīga" 100" u.c.