MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Bibliotēka paraksta sadarbības līgumu

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Bibliotēka paraksta sadarbības līgumu

16. oktobrī bibliotēkā notika kopīgs seminārs Kuldīgas, Alsungas un Skrundas novada bibliotekāriem un kolēģiem no Tauraģes (Lietuva) B.Baltrušaitītes publiskās bibliotēkas. 

Darbseminārā kolēģi no Tauraģes stāstīja par saviem interesantākajiem projektiem un sadarbības iespējām ar citām organizācijām.

Kuldīgas novada Turlavas bibliotēkas vadītāja Sandra Brantevica dalījās pieredzē par darbu ar bērniem, Turlavas pagasta Ķikuru bibliotēkas vadītāja Inese Rubīne stāstīja par bibliotēkas organizēto nakts pārgājienu bērniem, Pelču pagasta bibliotēkas vadītāja Daina Girvaite stāstīja par bibliotēkas organizētajiem spāņu valodas kursiem un pasākumiem, kuros dalībnieki var iepazīt citu tautu kultūru un literatūru. Skrundas pilsētas bērnu bibliotēkas vadītāja Inga Zalgaucka un bibliotekāre Ligita Danenberga stāstīja par savu pieredzi, organizējot un veiksmīgi vadot lasītāju klubiņu Saulespuķe, kā arī par vasaras lasīšanas programmu bērniem. 

Paralēli semināram Kuldīgas Centra vidusskolas bērniem tika piedāvāta iespēja noskatīties Tauraģes B.Baltrušaitītes  bērnu bibliotēkas bibliotekāru sagatavoto leļļu teātra izrādi "Kika Mika" (pēc lietuviešu autores Linas Žutautes grāmatas "Kika Mika un nekārtības rūķītis" motīviem). Izrāde tika rādīta divās valodās, kāds teikums latviski, kāds - lietuviski, kas nebūt nebija viegli aktieriem, bet skatītāji ļoti uzmanīgi visam sekoja līdzi. Tauraģes bērnu bibliotekāres jau divdesmit piecus gadus rāda leļļu teātra izrādes pēc grāmatu motīviem. 

Seminārā tika parakstīts arī sadarbības līgums.

Pēc semināra viesi devās apskatīt Kuldīgas Novada muzeju, Padures un Pelču pagasta bibliotēkas. 

Raksts laikrakstā "Kurzemnieks" - http://www.kurzemnieks.lv/Draudzesies-Kuldigas-un-Taurages-bibliotekari 

Attēlā: Kuldīgas Galvenās bibliotēkas direktore Laima Mirdza Ostele un Tauraģes B.Baltrušaitītes publiskās bibliotēkas direktors Sigits Kancevičs paraksta sadarbības līgumu. 

 

FOTO