MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Oles Lindkvista personālizstāde "Ziemas ceļš"

Papildināts 2014. g. 16. oktobrī
FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Oles Lindkvista personālizstāde "Ziemas ceļš"

Izstādi „Ziemas ceļš” mākslinieks ir veidojis iedvesmojoties no Franča Šūberta dziesmu cikla ”Vinterrejse”. Muzikālais darbs ir sarakstīts ar Šūberta laikabiedra, dzejnieka Paula Millera divdesmit četriem dzejoļiem. Mākslinieks Ole Lindkvists ir ļāvies fantāzijai un interpretējis šo intensīvo mūzikas un dzejas saturu.

P.Millera dzejoļu ciklā varonis uzsāk nemierīgu ceļojumu cauri saltai, ziemīgai ainavai: sniega vētra, suņi rej, skarba pamošanās no sapņa. Viņš ir zaudējis savu mīļoto. Ceļojuma laikā emocijas pāraug – tās pārvēršas par metaforām – par ceļojumu iekšējā pasaulē. Tas ir stāsts par likteni, dubultnieku, rāmiem sapņiem un dvēseles vētrām.

Savā izstādē Ole Linkvists ir izstādījis lielformāta fotogrāfijas (Latvijas ziemas ainavas), melnbaltus gleznojumus un ogles zīmējumus. Izstāde veidota kā viens veselums, rādot pretstatus: gaišais –tumšais, liriskas-dramatiskais, gleznieciskais-grafiskais un  mūžīgais-laicīgais. Mākslinieks  ziemas ainavu fotogrāfijās ir minimālistisks un gandrīz apstādinājis laiku, savukārt gleznojumos viņš ir ekspresīvs un izmantojis mitoloģisku izteiksmes formu.

Kopš 2013.gada rudens Ole Lindvists dzīvo Kuldīgā.

Izstāde apskatāma līdz 21.novembrim.

Izstādes kuratore: Ieva Vītola-Lindkvista