MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Dzejas brauciena izstāde Mākslas namā

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Dzejas brauciena izstāde Mākslas namā

Š.g. 15. oktobrī plkst. 13.00 Kuldīgas Mākslas namā notiks ceļojošās Dzejas brauciena izstādes atklāšana, kā arī tikšanās ar dzejnieku, tulkotāju un šī projekta vadītāju Guntaru Godiņu.

Pašlaik Guntars Godiņš ir literārā žurnāla “Latvju Teksti” literatūras nodaļas redaktors, aktīvi tulko un atdzejo igauņu literatūru.
Bijis kultūras atašejs Latvijas vēstniecībā Igaunijā (1997-2009). Saņēmis Ojāra Vācieša literāro prēmiju (1993), Dzejas dienu balvu (2003, 2005), Literatūras gada balvu par atdzejojumiem (2002, 2012), Starptautisko Baltijas jūras reģiona Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā un grāmatu mākslā (2013), Somijas Lauvas Ordeņa bruņinieka ordeni par ieguldījumu kultūras sakaru veicināšanā starp Latviju un Somiju (2013), Igaunijas un Latvijas Ārlietu ministriju Tulkotāja balvu (2014).

2012. gadā Dzejas brauciena izstāde tika atklāta Igaunijas Nacionālajā bibliotēkā. Izstāde sniedz informatīvu un vizuālu ieskatu par šo projektu. Izstādes apmeklētāji var apskatīt mākslinieces Alisas Javitsas (Somija) fotogrāfijas un video filmu no 2011. gada brauciena, izšķirstīt albumu, kurā savāktas fotogrāfijas no iepriekšējo gadu braucieniem, kā arī noklausīties Dzejas braucienu dalībnieku dzejoļus pašu lasījumā. Apskatei izliktas arī dzejnieku grāmatas oriģinālvalodā un tulkojumos Dzejas brauciena dalībvalstu valodās. Izstādes dizainu veidojis Jorens Godiņš.

Dzejas brauciens ir daudzvalodu literārs projekts. Ideja radās 2006. gadā, projekta iniciatori bija Somijas Institūts un Latvijas vēstniecība Tallinā. No 2006. līdz 2010. gadam mobilais dzejas festivāls noticis Igaunijā, Latvijā un Somijā, braucienos piedalījušies dzejnieki no šīm trim valstīm, kopš 2011. gada Dzejas brauciens ir paplašinājies, jo kā dalībvalsts tika uzaicināta Zviedrija, bet 2014. gadā Zviedriju nomainīs Norvēģija. 

Dzejas brauciena izstādi atbalsta Somijas Institūts Igaunijā un Somijas vēstniecība Latvijā.

Papildu informācija: www.poetryride.com