MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Starptautiskās Fotogrāfijas vasaras skolas (International Summer School of Photography, ISSP) noslēguma darbu izstāde

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Starptautiskās Fotogrāfijas vasaras skolas (International Summer School of Photography, ISSP) noslēguma darbu izstāde

No š.g. 10.augusta līdz 14.septembrim Kuldīgas Mākslas namā būs apskatāma Starptautiskās Fotogrāfijas vasaras skolas noslēguma darbu izstāde.

ISSP Latvijā notiek jau devīto gadu. Profesionāļu aprindās par Eiropā labāko dēvētajā fotogrāfijas vasaras skolā šogad piedalās 71 fotogrāfs no 26 pasaules valstīm, kas atlases kārtībā guva iespēju piedalīties vienā no sešām meistarklasēm.

ISSP meistardarbnīcas arī šogad vada pasaulē pazīstami un godalgoti profesionāļi, kas pārstāv dažādas fotogrāfijas jomas – viens no šobrīd pasaulē atzītākajiem dokumentālajiem fotogrāfiem Saimons Norfolks, kurš savos darbos pēta kara ietekmi uz cilvēci; klasiskas, bet vienlaicīgi modernas melnbaltās fotogrāfijas pārstāvis no ASV Marks Stainmecs, un Japānas laikmetīgā fotogrāfe Jurī Nagasima, kura savās dažkārt kontroversiālajās fotogrāfijas apskata ģimenes, dzimtes un seksualitātes tēmas. Pasniedzēju vidū ir arī multimediju eksperts Adrians Kelterborns, kā arī izcilais čehu fotožurnālists, aģentūras “VII” līdzdibinātājs Antoņīns Kratohvils, kurš pēdējo desmitgažu laikā apceļojis pasaules karstākos punktus. Ar savu pieredzi fotogrāmatu veidošanā dalīsies poļu fotogrāfs, apvienības Sputnik Photos parstāvis Rafals Milahs un fotogrāmatu dizainere Anja Naļecka.

Izstādē būs aplūkojami arī darbi no fotodarbnīcas "Mans Stāsts", kurā piedalās 12 jaunieši no Pelčiem un apkārtnes. Darbnīca ir integrēta ISSP vasaras skolā un tās dalībnieki apgūst fotogrāfijas pamatus, mācoties izteikties par sevi un pasauli ar attēlu palīdzību un radot personiskos foto stāstus.

Mākslas nama darba laiks:  P.; O. – slēgts

                                          T.-S. – 10.00-18.00

                                          Sv. 10.00-16.00

Informāciju apkopoja:
Kintija Vicinska
Kuldīgas Mākslas nama administratore
www.facebook.com/MakslasNams
www.twitter.com/makslasnams