MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Aicinām pastāstīt savu Baltijas ceļa stāstu

Papildināts 2014. g. 07. augustā
FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Aicinām pastāstīt savu Baltijas ceļa stāstu

Šogad tiek atzīmēta Baltijas ceļa 25. gadadiena, tāpēc Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti iesaistīties Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas Latvijas Nacionālās komisijas (UNESCO LNK) organizētajā projektā „Baltijas ceļa stāsti”.

Projektā piedalās arī Kuldīgas Galvenā bibliotēka, tāpēc aicinām atsaukties iedzīvotājus, kuri būtu gatavi dalīties atmiņās par 1989.gada 23.augusta notikumiem, kad aptuveni divi miljoni cilvēku sadevās rokās, lai veidotu 600 km garu cilvēku ķēdi caur trim Baltijas valstīm Latviju, Igauniju un Lietuvu.

Savu stāstu iedzīvotāji aicināti sūtīt UNESCO LNK, publicēt interneta platformā www.thebalticway.eu/ vai pastāstīt projekta vēstnešiem kādā no UNESCO LNK tīklu organizācijām. Kuldīgas, Alsungas un Skrundas novadu iedzīvotāji savas atmiņas vai redzējumu par Baltijas ceļa laiku aicināti stāstīt, sazinoties ar Kuldīgas Galvenās bibliotēkas darbiniekiem. Gaidīti arī tie iedzīvotāji, kuri, dažādu iemeslu dēļ, paši šajā akcijā nepiedalījās.

Projekta ietvaros iegūtie stāsti tiks apkopoti interneta platformā www.thebalticway.eu, iekļauti Latvijas Nacionālā vēstures muzeja un Tautas frontes muzeja krājumos, kā arī 25 stāsti par godu Baltijas ceļa 25.gadadienai tiks izdoti īpašā publikācijā.

Informācija pie: Kuldīgas Galvenās bibliotēkas Automatizācijas un informācijas resursu apstrādes nodaļas speciālistes Initas Fogeles, tālr. 63350247, e-pasts: Inita.Fogele@kuldiga.lv.

Ilustrācijai izmantota Antona Mālkalna fotogrāfija.