MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Novadpētniecības nometne Stāsts - vietējās vēstures saglabāšanas forma

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Novadpētniecības nometne Stāsts - vietējās vēstures saglabāšanas forma

Divas dienas – 9. un 10.jūlijā Kuldīgā norisināsies Kuldīgas novada p/a „Kuldīgas Galvenā bibliotēka” organizētā 5.vasaras novadpētniecības nometne bibliotekāriem “Stāsts - vietējās vēstures saglabāšanas forma”.

Nometnē piedalīsies ap 60 bibliotekāru no Kurzemes un Zemgales.

Nometnes galvenais mērķis - meklēt un piedāvāt mūsdienīgus stāstu fiksēšanas un saglabāšanas formātus, izmantojot jaunāko tehnoloģiju piedāvātās iespējas.

Nometnē uzstāsies dzīvesstāstu un atmiņu vākšanas teorētiķi un praktiķi: par stāsta lomu lokālās vēstures saglabāšanā runās LU Filozofijas un socioloģijas institūta vadošā pētniece Dr.sc.soc. Dagmāra Beitnere-Le Galla. Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta pētnieks Dr. philol. Guntis Pakalns referēs par tēmu “Stāsts un stāsta dzīve”. Savukārt LNB IT departamenta programmētājs, dizainers Māris Meļņikovs demonstrēs - kā ar minimāliem līdzekļiem radīt fotostāstu.

Pēc teorētiskā ievada nometnes dalībnieki dosies pilsētas ielās, lai kopā ar Kuldīgas Galvenās bibliotēkas speciālistiem iepazītu vecpilsētu un veiktu praktisko uzdevumu “Sajūti Kuldīgu!”, kā arī pie ugunskura klausīsies Gunta Freimaņa, Liesmas Lagzdiņas, Gunta Pakalna un savu kolēģu stāstus.

Kurzemes reģionā par tradīciju ir kļuvis, ka katru gadu kāda galvenā bibliotēka organizē vasaras novadpētniecības nometni, kurā tiekas tie darbinieki, kas ikdienā vāc un apkopo informāciju par vietējo kopienu. Pagājušajā gadā šāds pasākums notika Ventspilī, šovasar kolēģus uzņems Kuldīgas Galvenā bibliotēka.

Nometni “Stāsts - vietējās vēstures saglabāšanas forma” līdzfinasē Kultūrkapitāla fonda Kurzemes kultūras programma, tās norisi atbalsta arī Kuldīgas novada Dome.

FOTO