MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Velobrauciens par bibliotēkām

Papildināts 2014. g. 10. aprīlī
FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Velobrauciens par bibliotēkām

15. maijā Kuldīgas Galvenā bibliotēka aicina ikvienu bibliotēkas lietotāju, sadarbības partneri  vai bibliotēkas draugu piedalīties "Velobraucienā par bibliotēkām".

Starptautiskā mērogā "Cycling for libraries" ir brauciens ar velosipēdiem vairāk nekā 600 kilometru garumā, lai apspriestu svarīgus jautājumus nozarē un rastu problēmu risinājumus, sarunājoties, diskutējot, apmeklējot bibliotēkas un tiekoties ar bibliotēku atbalstītājiem.

Tomēr 600 km ir samērā garš posms un ne katrs spēj tādā braucienā piedalīties, tādēļ tiek organizēti arī vietējas nozīmes "Velobraucieni par bibliotēkām" (local Cyc4lib tours). Šogad šādu vietējo velobraucienu organizē arī Kuldīgas Galvenā bibliotēka.

Brauciena maršruts būs aptuveni 40 km garš, kura laikā tiks apskatītas 4  Kuldīgas novada bibliotēkas, uzzinot un ieraugot katras bibliotēkas individualitāti un pienesumu vietējai kopienai. Bibliotēku iepazīšanas brauciena vienojošais motīvs ir "Bibliotēkas ceļ tiltus" (Libraries building bridges), jo bibliotēkas ceļ tiltu starp vietējās kopienas iedzīvotājiem, organizācijām, starp bibliotēkām, to lasītājiem Latvijā un pat pasaulē.

Velobrauciena laikā dalībnieki cels kopīgu tiltu, iekļaujot tajā savu vienreizīgo, īpašo devumu vietējās kopienas attīstībā, kā arī tiks sekmēta domapmaiņa starp lietotājiem un bibliotekāriem. 

Informācija par akciju : http://www.cyclingforlibraries.org/  un https://www.facebook.com/cyc4lib

Informācija par vietējiem/lokāliem Velobraucieniem par bibliotēkām : http://www.cyclingforlibraries.org/?page_id=4841

Dienas kārtība pievienotajā pielikumā (PDF). 

Dalībnieku reģistrēšanās līdz 30. aprīlim e-pastā sanita.tilgale@kuldiga.lv vai 26477986 

Velobraucienā var piedalīties ikviens iedzīvotājs no jebkura maršruta punkta (skat.pielikumu) sākot no 16. gadu vecuma. 

PDF