MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Bībele miniatūrās Kuldīgas bibliotēkā

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Bībele miniatūrās Kuldīgas bibliotēkā

 

No 21. novembra līdz 30. decembrim Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā apskatāma izstāde, kuru veidojuši mākslinieki, kas dzīvo Bībeles zemē, Jeruzalemē, pie Galilejas jūras, Haifā, Telavivā vai mitinās tuksnesī. Viņi, izmantojot dažādas krāsas, materiālus un formas, piedāvā savu Mūžīgās grāmatas koncepciju un interpretāciju. Darbos ir atspoguļotas daudzas Vecās Derības tēmas, sākot ar pasaules radīšanu, slavenām kaujām, Ādamu un Ievu, grēku plūdiem un beidzot ar Bībeles laikmeta cilvēkiem, ciltīm un 10 baušļiem.

Izstādē redzamie darbu izmēri ir miniatūri, tomēr to ietekme uz skatītāju ir liela.

Bībele ir grāmata, kas visvairāk ietekmējusi cilvēces vēsturi. Ticīgie Bībelē atrod gan savu ceļu pie Dieva, gan paļāvību uz Viņu. Tā ir vēstures, leģendu, ģeogrāfijas, dabas zinātņu un morāles pamatu rokasgrāmata. Bībele ir iedvesmojusi komponistus, mūziķus, kleizmeristus, dziesmu autorus un dziedātājus.

Šīs ceļojošās izstādes izveides iniciatīva pieder Izraēlas Miniatūru mākslas savienības biedram Dr. Mošē Libam. Izstāde ar Izraēlas Ārlietu ministrijas atbalstu ir pabijusi Austrālijā un Jaunzēlandē, kur 3 gadu garumā ir tikusi izstādīta 24 muzejos, galerijās un kultūras centros. Tā, pateicoties Dr. M. Libas ieguldītajam darbam, pašlaik apceļo Eiropu, kur kā pirmais pieturas punkts bija Nīderlande.

[Izmantots Dika Ben Dora, IMAS priekšsēdētāja teksts]