MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Indriķa Zeberiņa prēmijas konkurss

Papildināts 2012. g. 04. jūlijā
FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Indriķa Zeberiņa prēmijas konkurss

Atzīmējot Kuldīgas novada Snēpeles pagastā dzimušā mākslinieka, novadnieka Indriķa Zeberiņa 130. dzimšanas dienu, Kuldīgas novada pašvaldība sadarbībā ar Kuldīgas novada Snēpeles pagasta pārvaldi un Kuldīgas Galveno bibliotēku organizē I. Zeberiņa vārdā nosauktās prēmijas konkursu.

Prēmija tiks piešķirta četrās nominācijās - proza, dzeja, publicistika un interesantākā ilustrācija bērnu literatūrā. Uzskaitītajām nominācijām piesakāmi pēdējos piecos gados izdotie darbi.

Konkursa mērķis ir Kuldīgas novadā dzimušā mākslinieka Indriķa Zeberiņa atstātā kultūras mantojuma popularizēšana, kā arī Kuldīgas novadā dzīvojošu autoru un Kuldīgas novadam veltītas jaunrades veicināšana, prozā , dzejā un bērnu literatūras ilustrācijās.

Pretendentus konkursam var izvirzīt fiziskās personas (grāmatu autori) un juridiskās personas (izdevniecības, grāmatnīcas, bibliotēkas, pirmsskolas mācību iestādes un skolas).

Konkursa prēmiju fonds ir LVL 1200,00

I. Zeberiņa vārdā nosauktās prēmijas pasniedz reizi piecos gados. Pirmā prēmija tika pasniegta 1992. gadā un to saņēma māksliniece Gundega Muzikante par ilustrācijām Rutas Skujiņas grāmatai „Strupastīša talcinieki”.

Foto:I. Zeberiņa ilustrācija grāmatai „Linu krekls” (foto no www.kuldiga24.lv)

PDF