MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Aivas Šteinas gleznu izstāde “Piecas darbdienas un divas brīvdienas”

Papildināts 2023. g. 19. jūnijā
FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Aivas Šteinas gleznu izstāde “Piecas darbdienas un divas brīvdienas”

Ceturtdien, 29. jūnijā, plkst. 15.00 Kuldīgas Galvenās bibliotēkas 2. stāvā Saldus Jaņa Rozentāla mākslinieku grupas vadītājas Aivas Šteinas gleznu izstādes “Piecas darbdienas un divas brīvdienas” noslēgums un tikšanās ar mākslinieci. Izstāde bibliotēkā apskatāma no 24. maija līdz 29. jūnijam.

Aiva Šteina ir dzimusi Saldū un ir zīmēšanas un gleznošanas skolotāja (strādā Brocēnu vidusskolā kopš 2001. gada). Savu pirmo ievirzi mākslā Aiva ieguva Saldus mākslas skolā, kas tika atvērta 1984. gadā. Tur viņa strādāja kā mākslas skolotāja, mācot bērniem zīmēšanu, gleznošanu un kompozīciju.

Pēc vidusskolas Aiva Šteina turpināja mācības Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolā. Vēlāk viņa iestājās Latvijas Mākslas akadēmijā Scenogrāfijas nodaļā, kur studēja līdz 1998. gadam un ieguva maģistra grādu vizuāli plastiskajā mākslā.

Kopš 2018. gada Aiva Šteina vada Saldus Jaņa Rozentāla mākslinieku grupu, kurā iesaistās un rada mākslas darbus. Viņa ir piedalījusies arī dažādu mākslinieku grupu izstādēs Zviedrijā, Čehijā un Latvijā, kur viņas darbi ir tikuši prezentēti.

Aiva ir veidojusi dizainu vairākām grāmatām, tostarp "Čaka gadagrāmata", A. Putniņa "Sapnis rasainiem soļiem", V. Kriles "Svētlaimīgo sala", G. Priedes "Mans 1984" u.c. Taču viņa visvairāk lepojas ar savu ģimeni un uzskata, ka viņas labākie mākslas darbi ir viņas bērni.

Aivas Šteinas mīļākā pilsēta ir Kuldīga, kas ir viena no Latvijas vēsturiskajām un skaistākajām pilsētām.