MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Tikšanās ar rakstnieci Dianu Bogdanovu

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Tikšanās ar rakstnieci Dianu Bogdanovu

Trešdien, 3. maijā, plkst. 14.00 Kuldīgas Galvenās bibliotēkas 2. stāvā notiks tikšanās ar rakstnieci Dianu Bogdanovu, grāmatas "Mana ome un vareņiki" autori.

Diana Bogdanova pirmos dzīves gadus pavadījusi Ukrainā, bet uzaugusi un mācījusies Latvijā - Kuldīgā, pēc tam Rīgā. Diana absolvējusi Latvijas Universitāti, iegūstot maģistra grādu Sociālajās zinātnēs. Sabiedrisko attiecību jomā strādājusi gan valsts pārvaldē, gan nevalstiskajās organizācijās, gan izglītības sektorā; darbojas labdarības jomā. Kopš bērnības Diana raksta gan dzeju, gan prozu, un šī ir viņas pirmā grāmata.

Grāmata "Mana ome un vareņiki" ir aizraujoši stāsti par ukraiņu vecmāmiņu Vaļu, kas radīja brīnumus gan savā apkārtnē, gan pie plīts, kā arī par autores bērnības laiku, kas bija pilns ar piedzīvojumiem, blēņām un mācībām. Šī grāmata iedvesmo lasītāju un aizved viņu uz pasauli, kurā vienkāršās lietas kā lēkšana pa atsperu dīvānu, šūpošanās sētas vārtos, maltītes paslēptuvē zem galda un kontrolētas blēņas ir aizraujošākas nodarbes nekā jebkas cits. Ome spēj dziedēt ar zeļonku, mierinošiem vārdiem un plaucētas mīklas kūciņām, un viņas ukraiņu receptes piepilda grāmatu ar garšām, smaržām un siltumu.