MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Dzejniekam Jurim Kronbergam veltīta izstāde “tur un te | där orch här”

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Dzejniekam Jurim Kronbergam veltīta izstāde “tur un te | där orch här”

No 16. septembra līdz 31. oktobrim Kuldīgas Galvenās bibliotēkas (1905. gada iela 6) pirmajā stāvā ir apskatāma izstāde, kas veltīta dzejniekam Jurim Kronbergam “tur un te | där och här”.

          Izstādes autore ir Elīna Kokarēviča, māksliniece – Katrīna Vasiļevska. Ekspozīcija sastāv no kartona kastēm, žurnāliem, kuros var izlasīt informāciju par dzejnieku, apmeklētājiem ir iespēja noskenēt uz kastēm esošo QR kodu un paklausīties Jura Kronberga mīļāko mūziku no Mocarta sonātes līdz Bobam Dilanam, kā arī atritināt kādu no kastēs esošajiem papīra ruļļiem un izlasīt tieši sev adresētu Jura Kronberga dzejoli. Izstādes autores kastes izvēlējušās kā pamatu izstādei tāpēc, ka visa Jura Kronberga dzīve esot bijusi “uz kastēm starp Zviedriju un Latviju”.

          Dzejnieks Juris Kronbergs ir dzimis Stokholmā, debitē 1970. gadā Zviedrijā, pirmais dzejas krājums Latvijā iznāk 1989. gadā, turklāt viņa tulkojumā Zviedrija iepazīst latviešu tautas dziesmas. Par populārāko sauc Jura Kronberga grāmatu “Vilks Vienacis”, kura ir tulkota piecās valodās. Jura Kronberga biogrāfijā ir arī kultūras atašeja darbs Latvijas vēstniecībā Zviedrijā.