MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Jura Alberta Ulmaņa fotoizstāde “Ceļš uz Everestu, kas turpinās” un saruna par piedzīvoto

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Jura Alberta Ulmaņa fotoizstāde “Ceļš uz Everestu, kas turpinās” un saruna par piedzīvoto

Kuldīgas Galvenās bibliotēkas 2. stāvā no 19. septembra līdz 1. oktobrim apskatāma Jura Alberta Ulmaņa fotoizstāde Ceļš uz Everestu, kas turpinās par ekspedīciju uz Everestu. Tikšanās un saruna par piedzīvoto ar Juri Albertu Ulmani notiks 22. septembrī plkst. 16.00 Kuldīgas Galvenās bibliotēkas 2. stāvā.

Pirkstus tik stindzinošs aukstums, ka grūti rokās noturēt pildspalvu, stāvi kāpumi, šļūdoņi un maz skābekļa. Bet visam pāri – dabas varenība un neaprakstāmi skaistas ainavas. Gleznainos skatus un neatlaidīgos kāpējus gandrīz divus mēnešus ilgā ekspedīcijā uz zemeslodes augstāko virsotni, par Planētas jumtu dēvēto Everestu fotoaparāta objektīvā centies "iemānīt" latviešu zemessargs, profesors un polārpētnieks Juris Alberts Ulmanis.

Vienlaikus izstādei, šogad tika izdota grāmata Ceļš uz Everestu, kas turpinās. Tā ir autora ekspedīcijas dienasgrāmata, kurā viņš apraksta visus svarīgākos notikumus, satiktos cilvēkus, pārdomas, šaubas un atziņas. Grāmata ļauj lasītājam izsekot autora gaitām ceļošanai izaicinošajā periodā – 2021. gada pavasarī, kad daudzviet bija spēkā koronavīrusa apkarošanai noteiktie ierobežojumi. Tās aptver somu sakārtošanu Rīgas dzīvoklī, lidojumu uz Āziju, karantīnas periodu Katmandu viesnīcā, ierašanos kalnu nometnē, ilgo, grūto ceļu uz virsotni, šaubīšanos par savām spējām, pārliecības uzplaiksnījumiem, Covid-19 nonākšanu kalnos un tā radītajām problēmām, kā arī grūtībām atgriezties mājās.  

Laipni aicinām uz tikšanos un sarunu ar autoru ceturtdien, 22. septembrī, plkst. 16.00, Kuldīgas Galvenās bibliotēkas 2. stāvā.