MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Izstāde “No Ventspils līdz Valkai. Latvijas Banka novados (1922-1940)”

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Izstāde “No Ventspils līdz Valkai. Latvijas Banka novados (1922-1940)”

Izstāde “No Ventspils līdz Valkai. Latvijas Banka novados (1922-1940)”

Šī ceļojošā izstāde ir vēstījums par nacionālās bankas darbību 24 nodaļās Latvijas novados.

Latvijas Bankas stāsts aizsākās 1922. gadā, un tas aptvēra visu tolaik jaunās valsts teritoriju.

Simt gadu vēlāk radīta izstāde, kurā atcerēsimies gan vietas un ēkas, gan notikumus un personības, kam bijusi nozīmīga loma Latvijas Bankas darbībā laikā no 1922. gada līdz 1940. gadam.

Bankas vēsture atklāsies virknē seno fotogrāfiju, kurās dokumentēti ar banku saistītie vēsturiskie nami un adreses. Tām līdzās būs apskatāmi mūsdienu fotouzņēmumi kā liecība laikmetu griežos notikušajām pārmaiņām. Daļa izstādes ekspozīcijas veltīta vairāku Latvijas Bankas nodaļu vadītāju dzīves un karjeras stāstiem. Ekspozīciju papildinās Latvijas Bankas tolaik sniegto pakalpojumu skaidrojums un unikālas dokumentu kopijas, kā arī laikrakstu publikācijas un attēli.

Latvijas Bankas Kuldīgas nodaļa strādāja ar pilnām iekšzemes operācijām (pakalpojumiem) un līdzās Ventspils, Talsu, Liepājas un Aizputes nodaļām apkalpoja iedzīvotājus Kurzemes reģionā. Kuldīgas nodaļas priekšnieks Kārlis Pinkovskis bija bankas ierēdnis ar mākslinieka dvēseli. Savu karjeru viņš veidoja pašmācības ceļā un savā amatā atradās no 1922. līdz 1940. gadam. Turklāt bija aktīvs sabiedriskais darbinieks un atstāja nozīmīgu ietekmi pilsētas un apkārtnes kultūras dzīvē. Nāciet un uzziniet vairāk!

Izstādes atklāšana 20. jūlijā plkst. 14.00. Gaidīsim Jūs Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā no 20. jūlija līdz 7. augustam!