MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Ilzes Kalvānes ilustrāciju izstāde „Spilgti bezgalīgais stāsts”

Papildināts 2022. g. 04. janvārī
FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Ilzes Kalvānes ilustrāciju izstāde „Spilgti bezgalīgais stāsts”

No 5. janvāra Kuldīgas galvenās bibliotēkas 2. stāvā skatāma mākslinieces Ilzes Kalvānes darbu izstāde „Spilgti bezgalīgais stāsts”.

Tā ir par iztēles bezgalību un bezgalības iedvesmu mākslinieces neordinārajā pasaulē, kurā spilgti iedzīvinātas viskrāsainākās vīzijas, un realitāte sadodas rokās ar košu fantāzijas pasauli. Maģiskas noskaņas un pasaku grāmatu atmosfēras bagātā izstāde piedāvā vairāk nekā sešdesmit tēlainu un sižetiski aizraujošu ilustrāciju. Tās attēlo gan bērnišķīgus un naivuma pilnus, gan intriģējošus ezotēriska rakstura stāstus, kas vienojas vienā, spilgti bezgalīgā stāstā ar vēstījumu: „Sapņo spilgti! Sapņo bezgalīgi!”

 

Māksliniece Ilze Kalvāne ir gleznotāja un ilustrācijas dizainere, dzīves kontrastu pētniece, sapņains cilvēks, kuru aizrauj teiksmainas un eksotiskas situācijas, neparasti ceļojumi un  nebeidzami piedzīvojumi, cilvēks ar bagātu izjūtu gammu un iztēles pasauli, kurš spēj saskatīt skaistuma burvību parastos notikumos un ikdienišķās parādībās.

 

Ilzes Kalvānes dzimtā pilsēta ir Daugavpils. Māksliniece uzaugusi Latvijā, bet mācījusies Ņujorkā, ASV, kur nodzīvojusi gandrīz desmit gadu. Vēlāk dzīves patiesību meklējumi aizveduši pa vislīkumainākajām pasaules takām uz vairākām citām pasaules valstīm. Šodien māksliniece par savām mājām sauc Kuldīgu, kurā viņa turpina savas radošās gaitas.

 

Māksliniece ieguvusi Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu bakalaura grādu Žurnālistikā un komunikāciju zinātnēs, kā arī studējusi sabiedriskās attiecības Rīgas Humanitārā institūta maģistra programmā. ASV Ilze Kalvāne apguvusi ilustrācijas dizaina prasmes Ņujorkas Vizuālās mākslas skolā un studējusi sabiedriskās attiecības Ņujorkas Universitātes Profesionālās izglītības skolā.

 

„Spilgti bezgalīgais stāsts” ir Ilzes Kalvānes pirmā ilustrāciju izstāde. Līdz šim māksliniecei ir bijušas septiņas gleznu personālizstādes Latvijā. Viņa piedalījusies arī divdesmit sešās grupu mākslas izstādēs Latvijā, ASV, Nīderlandē, Spānijā, Anglijā, Vācijā, Itālijā, Krievijā un Baltkrievijā. Mākslinieces gleznas godalgotas starptautiskos laikmetīgās mākslas konkursos Latvijā, Krievijā un Baltkrievijā. Ilze Kalvāne ilustrējusi bērnu grāmatas sadarbībā ar izdevniecību „Iedvesmas grāmata” un ezotēriska rakstura grāmatas sadarbībā ar izdevniecību „Sētava”.

Mākslinieces foto

                 Mākslinieces pašportrets