MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Kuldīgas novada bibliotēku lietošanas noteikumi no 2021.gada 15.novembra

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Kuldīgas novada bibliotēku lietošanas noteikumi no 2021.gada 15.novembra

Saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu Nr.720 par ārkārtējās situācijas izsludināšanu valstī, informējam, ka tiek mainīti Kuldīgas Galvenās bibliotēkas, Kuldīgas Mākslas nama un Kuldīgas novada pagastu bibliotēku lietošanas noteikumi.

Kuldīgas novada bibliotēku lietošanas noteikumi no 2021.gada 15.novembra:

  1. Visi bibliotēku pakalpojumi pieejami reģistrētiem lietotājiem ar derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Ierodoties bibliotēkā, obligāti jāuzrāda derīgs Covid-19 vakcinācijas/pārslimošanas sertifikāts un personas apliecinošs dokuments. Visu bibliotēkas apmeklējuma laiku jālieto mutes un deguna aizsegs (izņemot bērnus līdz 7 gadu vecumam), jāievēro 2 m distance (izņemot vienas mājsaimniecības pārstāvjus) un bibliotēkā norādītais maksimālo apmeklētāju skaits. Katra bibliotēka nosaka maksimālo apmeklētāju skaitu atbilstoši telpu kvadratūrai, maksimālais apmeklētāju skaits norādīts pie bibliotēkas ieejas.

  2. Bērni līdz 12 gadu vecumam bibliotēku var apmeklēt tikai kopā ar pieaugušajiem, kuri var uzrādīt sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Bērniem no 12 gadiem jāuzrāda vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, vai testēšanas sertifikāts, vai laboratorijas izziņa par pēdējo 72 stundu laikā izglītības procesa ietvaros veiktu skrīninga testu ar negatīvu rezultātu.

  3. Tiek nodrošināta bezkontakta grāmatu izsniegšanu reģistrētajiem bibliotēkas lietotājiem bez Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta:

Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā:

  • iepriekš veicot rezervāciju pa tālruņiem 25618263 vai 63350281, un vienojoties par to saņemšanas laiku pie bibliotēkas,

  •  vai rakstot e-pastu ar vēlamo grāmatu nosaukumiem uz biblioteka@kuldiga.lv, obligāti norādot telefona numuru un vārdu, uzvārdu vai lasītāja kartes numuru, 

  • vai autorizējoties un veicot grāmatu rezervāciju Kuldīgas novada bibliotēku kopkataloga sadaļā “Mana bibliotēka”. Ja ir nepieciešami autorizācijas dati, tad ir jāaizpilda reģistrācijas forma vietnē www.biblio.kuldiga.lv sadaļā “Reģistrēties bibliotēkā”.

Ir iespēja veikt e-pakalpojumus un piekļūt brīvpieejas datoriem, iepriekš piesakoties un rezervējot laiku bibliotēkas apmeklējumam pa tālruņiem: 25618263 vai 63350281. Maksimālais uzturēšanās laiks pie datora – 30 minūtes. 

Skrundas pilsētas, Skrundas bērnu un Kuldīgas novada pagastu bibliotēku kontaktinformācija grāmatu rezervācijai pieejama vietnē www.biblio.kuldiga.lv sadaļā “Pagastu bibliotēkas”.

  1. Pasākumi (konferences, semināri, diskusijas, tikšanās u.t.t.) bibliotēkā notiek tikai vakcinētām/Covid-19 pārslimojušām personām, uzrādot sertifikātu, lietojot mutes un deguna aizsegu un ievērojot 2 metru distanci. Bērni līdz 12 gadu vecumam var piedalīties pasākumā vecāka, kam ir vakcinācijas/Covid-19 pārslimošanas sertifikāts, klātbūtnē. Bērni, kas vecāki par 12 gadiem, uzrāda vakcinācijas/Covid-19 pārslimošanas sertifikātu vai laboratorijas izziņu par pēdējo 72 stundu laikā veiktu negatīvu skrīninga testu, kas veikts izglītības procesa ietvaros. Pasākuma apmeklētājiem tā norises laikā jāatrodas fiksētās, personalizētās sēdvietās, ievērojot MK rīkojuma Nr.720 punkta 5.24. nosacījumus.

  2. Bibliotēkā nedrīkst atrasties personas, kurām noteikta pašizolācija, mājas karantīna vai izolācija vai kurām ir elpceļu infekcijas slimības pazīmes.

  3. Visiem bibliotēkas reģistrētajiem lietotājiem joprojām pieejami attālinātie pakalpojumi – attālinātās uzziņas un konsultācijas, brīvpieeja abonētajām datubāzēm, pieeja elektronisko grāmatu e-bibliotēkai www.3td.lv, bezkontakta grāmatu izsniegšanas iespēja ārpus bibliotēkas telpām. Grāmatas nodot iespējams arī grāmatu nodošanas kastē ārpus bibliotēkas telpām. Pagastu bibliotēkās izlasītās grāmatas tiek nodotas bibliotēkas vadītāja norādītajā vietā.

  4. Kuldīgas Galvenā bibliotēka atvērta darba dienās no plkst. 9.00 līdz 18.00, sestdienās no plkst. 10.00 līdz 16.00, svētdienās - slēgts.

  5. Izstāžu apmeklējums Kuldīgas Mākslas Namā iespējams tikai personām ar derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Mākslas Nama darba laiks P., O. - slēgts T. 10.00 - 16.00 C. 10.00 - 16.00 P. 12.00 - 18.00 S. 12.00 - 18.00 Sv. 12.00 – 16.00.

  6. Noteikumi ir spēkā līdz valstī noteiktās ārkārtējās situācijas beigām.