MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

“SIRDS UZ PERONA” šogad notiks citādi

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
“SIRDS UZ PERONA” šogad notiks citādi

Dzejas dienas stāv pāri pasaulīgām sērgām (Rainis par Covid neko neesot dzirdējis). Vien tāds sīkums, ka jāatrod veids, KĀ? Kultūra ir tā joma, kurai nākas lavierēt, bet tā kā kultūras darbinieki ir radoši ļaudis, katru aizvērto durvju vietā viņi atradīs trīs vēl tukšas ailes. Tā arī akcija “Sirds uz perona”, kas tradicionāli notiek septembra otrajā piektdienā, savu otro desmitgadi sāks ar radošu lavierēšanu.


Darīsim tā, kā drīkst
Šogad bija jāizlemj – nerīkot pasākumu nemaz, jo negribas cilvēkus šķirot vakcinētajos un nevakcinētajos, vai arī atrast citu formu, KĀ rīkot. Un atradām. Šogad ierastā perona tusiņa vietā būs straumēšana. Mēs – latvieši visā pasaulē – veidosim virtuālu latviešu dzejas izlasi “Tuvība” (jā, jā - koķetējam ar distanci). Jebkurā pasaules vietā, kur vien ir sliežu ceļi un stacijas, ikviens jau tagad var nolasīt to latviešu autora dzejoli, ko viņš ievietotu šādā krājumā. Ja kāds šo lasījumu arī nofilmēs un līdz piektdienas, 10. septembra, vakaram nosūtīs uz e-pastu sirdsuzperona@inbox.lv, tad nokļūs “straumē”. Translācija sāksies 10. septembrī plkst. 20. 00 pēc Latvijas laika, un to varēs vērot vietnēs www.tukums.lv un www.facebook.com/SirdsUzPerona.
Paredzam, ka kādu dzejoli nolasīs vārākkārt, un labi,- tātad ne velti. Tātad tieši tas ir tēmas “tuvība” dzejoļu dzejolis. Desmit gadu laikā jau ir izkristalizējušies perona mīļākie autori, un vismīlētākais ir Ziedonis.
Dziesma iesākumā bija dzejolis
Bardu piedalīšanās “Sirds uz perona” lasījumos nav nekāds jaunums un arī nekas neparasts, jo dziesma bez melodijas taču ir dzejolis. Šogad straumēšanu tiešraidē iekrāsos brīnišķīgs koncerts – Martas Luīzes Kampares suģestējošā balss izdziedās vismaz desmit latviešu dzejoļus – visiem labi zināmas un mazāk populāras dziesmas. Marta Luīze Kampare daudziem būs skaists atklājums.  

P.S. Lūgums filmēt, telefonu turot horizontāli (ekrāns nav ledusskapis ;)
un runāt pietiekami skaļi (telefons nav radiomikrofons ;)).