MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Kristapa Zariņa izstāde “Laiks, telpa, apziņa.”

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Kristapa Zariņa izstāde “Laiks, telpa, apziņa.”

Latvijas Mākslas akadēmijas rektora, gleznotajā Kristapa Zariņa izstāde “Laiks, telpa, apziņa.” būs apskatāma no 16.jūlija līdz 26.septembrim

Vērtējot pēc pēdējo pāris gadu laikā radīto darbu skaita, Kristapu Zariņu gandrīz var pielīdzināt itāļu baroka mūzikas ražīgākajam komponistam Antonio Vivaldi, kuram bija piešķirti gluži vai neierobežoti resursi radošas iedvesmas mūzu kontos. Līdzīgi minētajam mūziķim, kurš ar savu hiperaktivitāti spēja līdzās skaņdarbu sacerēšanai strādāt par pedagogu, vadīt orķestri un piedevām vēl būt ordinēts priesteris, arī Zariņš, neskatoties uz laikietilpīgo rektora administratīvo un pedagoga darbu Latvijas Mākslas akadēmijā, spēj atlikušās diennakts stundas veltīt gleznošanai, kas šoreiz rezultējusies formātā apjomīgā izstādē “Laiks, telpa, apziņa.”, kas skatāma Kuldīgas Mākslinieku rezidences galerijā Pils ielā 2 un Kuldīgas Mākslas namā 1905.gada ielā 6.

Izstādē eksponētie darbi, kas tapuši plašā tēlotājas mākslas materiāltehniskā arsenālā, sniedzoties no krāsainajiem zīmuļiem līdz glezniecībai tradicionālajai akrila krāsai un eksperimentālām autortehnikām, kā arī variējoties izmēros no turpat vai miniatūrām līdz monumentāla izmēra audekliem, sniedz kopumā pamatīgu ieskatu Kristapa Zariņa radošajā darbībā, filozofiskajās inspirācijās, šī brīža pasaules refleksijās un dzīves uzskatos. Katrs no darbiem ir savā veidā unikāls stāsts, kurā ar krāsu, kompozīciju, simboliem un figurāliem tēliem, skatītājam tiek dota iespēja ieskatīties mākslinieka personīgajā pasaulē, lai veidotu apcerīgu dialogu par mūsu vērtībām, sevi, laiku, telpu un apziņu.

Izstāde Kuldīgas Mākslas namā būs apskatāma no 16.07.2021. līdz 26.09.2021., bet Kuldīgas Mākslinieku rezidences galerijā – no 16.07.2021-22.08.2021.