MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Pasākums par zaļo dzīvesveidu tiešsaistē

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Pasākums par zaļo dzīvesveidu tiešsaistē

Pirmdien, 8.februārī, plkst.14.00 Europe Direct informācijas centrs aicina piedalīties pasākumā “Zaļais dzīvesveids”. Pasākums norisināsies Zoom platformā, to vadīs vides žurnāliste, zaļā dzīvesveida piekritēja un popularizētāja Anitra Tooma.

Klimata pārmaiņas un vides degradācija ir eksistenciāls drauds Eiropai un pasaulei. Lai risinātu šīs problēmas, Eiropai ir vajadzīga jauna izaugsmes stratēģija. Eiropas Savienības ambiciozā plāna – “Zaļais kurss” mērķis ir izmainīt visas saimniecības jomas, lai 2050. gadā padarītu Eiropu par klimata neitrālu.

Anitra Tooma- žurnāla “Vides Vēstis” redaktore 20 gadus, radio raidījuma “Zaļais vilnis” veidotāja 17 gadus, vairāku vides NVO dalībniece, zaļā dzīvesveida praktiķe uzskata, ka klimata pārmaiņas nenotiek tikai un vienīgi cilvēku ietekmē. Tomēr, lai mainītu pasauli, ir jāsāk ar sevi: jāsamazina patēriņš un atkritumu daudzums, jātaupa resursi, jāveicina bioloģiskā daudzveidība. “Kā mums jādzīvo, lai saudzētu to, kas pieejams? Te jācitē slavenais klasiķis Buratīno — ne daudz, ne maz, bet tā, lai pietiek. Izmanto tik, cik tev vajag!” viņa saka.

Daudzus gadus, liekot lietā savas zināšanas, A. Tooma izglītojusi sabiedrību vides jautājumos, stāstot gan par bezatkritumu dzīvesveidu un aprites ekonomiku, gan resursu taupīšanu, gan zaļo dzīvesveidu. Dalījusies pieredzē par pašas izmēģināto, piemēram, īstenojot permakultūras jeb viedās saimniekošanas principus savā dārzā un audzējot kartupeļus zem zāles un lapu kārtas bez stādīšanas un ravēšanas, augu ziedūdeņu jeb hidrolātu un tēju gatavošanu.

Seminārs ir bezmaksas. Pieteikšanās līdz 8.februārim plkst. 12:00, sūtot savu kontaktinformāciju uz e-pastu: edic@ventspils.lv

Aicinām piedalīties pasākumā, kas rosinās padomāt par globālām tēmām un to, ko mēs katrs varam darīt, lai saudzētu dabu, taupītu resursus un mazinātu vides piesārņojumu.

Pasākumu organizē Europe Direct informācijas centrs (EDIC), kas atrodas Ventspils Galvenajā bibliotēkā. EDIC piedāvā iedzīvotājiem vispusīgu bezmaksas informāciju par Eiropas Savienību, dažādas aktivitātes un pasākumus. EDIC Ventspils darbību finansē Eiropas Komisija.

 

 

Sagatavoja

Vija Baško

EDIC Ventspils

vija.basko@ventspils.lv