MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Nodarbību cikls bērnu un jauniešu vecākiem “Ģimeņpratība bibliotēkā”

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Nodarbību cikls bērnu un jauniešu vecākiem “Ģimeņpratība bibliotēkā”

“Ģimeņpratība bibliotēkā” pasākums notiks gan klātienē, gan tiešsaistes platformā ZOOM.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību Kuldīgā un valdības noteiktos ierobežojumus, nodarbība “Ģimenes budžets – kā to plānot?”, kas bija paredzēta 8. oktobrī notiks 29. oktobrī. Nodarbību 15. oktobrī “Kā saprast vienam otru ģimenē?” un 22. oktobrī “21. gadsimta bērni – kādi viņi ir?” norise nemainās, bet iepriekš paredzētās paralēlās nodarbības bērniem tiek atceltas!

Aicinām Kuldīgas pilsētas un novada vecākus iegūt jaunas zināšanas nodarbību ciklā “Ģimeņpratība bibliotēkā”. Trīs ceturtdienu vakaros oktobrī, tiekoties ar profesionāliem ģimenes attiecību, psiholoģijas, izglītības un finanšu speciālistiem klātienē vai tiešsaistes platformā ZOOM, bērnu vecākiem būs iespēja apgūt lietderīgas prasmes finanšpratības jautājumos, savstarpējo attiecību risināšanā un savu bērnu iepazīšanā. Nodarbības notiks 2020.gada 15.,22. un 29. oktobrī Kuldīgas Galvenās bibliotēkas 3. stāvā (1905. gada iela 6) un tiešsaistes platformā ZOOM no plkst. 17.10 – 19.00.

Obligāta iepriekšēja pieteikšanās līdz 14.oktobrim, aizpildot anketu: https://ej.uz/gimenpratiba vai zvanot uz nr. 28670143. Dalība nodarbībās – bezmaksas.

15. oktobrī plkst. 17.10.-19.00 nodarbība “Kā saprast vienam otru ģimenē?” par vecāku savstarpējo attiecību uzlabošanu, ko palīdzēs izprast Gundars Kuklis, ģimenes ārsts un pedagogs, kurš dalīsies ar savā pediatra praksē gūto pieredzi par to, kā abiem dzimumiem ģimenē runāt tā, lai viens otru saprastu. Kāda ir sieviešu un vīriešu uztvere? Kāpēc ir nepieciešams vienam otru izprast, lai būtu veselīgas un mīlošas savstarpējās attiecības vecākiem un bērniem? Interesanti stāsti un sarunas par komunikāciju ģimenē.

22. oktobrī plkst. 17.10.-19.00 nodarbība “21. gadsimta bērni – kādi viņi ir?” par jaunās paaudzes izzināšanu kopā ar Ivetu Aunīti - psiholoģi ar praktisko pieredzi vairāk nekā 10 gadu garumā, kura palīdz vecākiem izprast mūsdienu bērnus. Kas ir pozitīva disciplinēšana jeb robežas un cieņpilnas attiecības? Ko darīt ar izvairīšanās motivāciju, un kā izmainīt iemācīto bezpalīdzību? Dažādu paaudžu īss raksturojums un sarunas par veiksmīgas sadarbības principiem ģimenē.

29. oktobrī plkst. 17.10.-19.00 nodarbība “Ģimenes budžets – kā to plānot?” par finanšpratības jautājumiem kopā ar kuldīdznieku un jauno finanšu speciālistu Elviju Stepenu. Nodarbības laikā uzzināsiet vairāk par to, kā plānot ģimenes budžetu, un kādi ir pamatnoteikumi, lai to ievērotu. Kā un kāpēc ir svarīgi domāt par uzkrājumu un pensijas fonda veidošanu jau šodien? Kas ir finanšu “drošības spilvena” uzkrāšana? Diskusija par šiem un citiem aktuāliem jautājumiem, kas skar ģimenes finanses un to nākotni.

Nodarbību cikls tiek organizēts ar Kuldīgas novada pašvaldības finansiālu atbalstu.