MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Kuldīgas novada bibliotēkas atsāk darbu

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Kuldīgas novada bibliotēkas atsāk darbu

Kuldīgas Galvenā bibliotēka un pagastu bibliotēkas no 13. maija ver durvis lasītāju klātienes apmeklējumiem. Visas bibliotēkas atsāks darbu standarta vasaras darba laikā (netiks atvērtas sestdienās). Tomēr aicinām pievērst uzmanību tam, ka piesardzības nolūkos tiks ieviesti dažādi ierobežojumi, kas var mainīties atkarībā no situācijas.

  • Mīļo lasītāj! Ja gadījumā jūties slikti, lūdzu, nenāc uz bibliotēku, sargā sevi un citus! Zvani un piesaki grāmatu pasūtījumu, vienosimies par tā saņemšanu drošā bezkontakta ceļā ārpus bibliotēkas telpām.
  • Maksimālais lasītāju un datorlietotāju uzturēšanās laiks bibliotēkā – 30 minūtes.
  • Apmeklētāju skaits Kuldīgas Galvenās bibliotēkas ēkā – ierobežots (līdz 10 apmeklētājiem vienlaicīgi katrā bibliotēkas stāvā), ievērojot divu metru distanci (norādīta uz grīdas ar dzelteni melnām svītrām). Pagastu bibliotēkās lasītāju maksimālo skaitu nosaka katras bibliotēkas vadītājs, ņemot vērā telpu lielumu. Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā apmeklētāju plūsmu regulēs pie ieejas lasītāju apkalpošanas zālē – garderobes telpā. Ja bibliotēku vienlaicīgi vēlēsies apmeklēt vairāk cilvēku, bibliotēkas darbinieki aicinās pārējos uzgaidīt ārpus bibliotēkas telpām.
  • Lasītāju apkalpošana notiks šādi: ienākot bibliotēkā, lasītājs nodod izlasītās grāmatas norādītajā grāmatu nodošanas punktā to ievietošanai karantīnā. Grāmatas nodot iespējams arī grāmatu nodošanas kastē ārpus bibliotēkas telpām. Pēc tam jādezinficē rokas un var doties lasītāju apkalpošanas zālē izvēlēties jaunu lasāmvielu, ievērojot divu metru distanci, pulcēšanās nav atļauta. Periodisko izdevumu lasīšana uz vietas bibliotēkā nebūs iespējama, bet žurnālus (izņemot pēdējo numuru) varēs paņemt lasīšanai uz mājām uz laiku ne ilgāku par 24 stundām.
  • Bibliotēkas datori paredzēti tikai noteiktu darbu veikšanai (e-pastu sūtīšana, sludinājumu caurlūkošana, rēķinu samaksa internetbankā, utml.), nevis izklaidei. Lai ievērotu drošu attālumu, darbam būs pieejami divi datori bibliotēkas 1. stāvā, jāievēro 30 minūšu uzturēšanās laiks bibliotēkā un jādezinficē rokas, ieteicama iepriekšēja pierakstīšanās pa telefonu uz datora lietošanu.
  • Bērnu literatūras centrs pieejams tikai vajadzīgo grāmatu sameklēšanai, datori izklaidei nebūs pieejami. Uz mājām tiek izsniegtas arī galda spēles un puzles. Rotaļlietas un atpūtas telpa nebūs pieejamas.
  • Lai izvairītos no drūzmēšanās un liekas uzkavēšanās bibliotēkā, ja iespējams, aicinām grāmatas rezervēt jau iepriekš caur elektronisko katalogu vai pa telefonu. Bibliotēkās joprojām nenotiks nekādi publiskie pasākumi.
  • Bibliotēkas patur tiesības neapkalpot un lūgt atstāt bibliotēkas telpas apmeklētājus ar elpošanas ceļu slimību pazīmēm. Tāpat arī bibliotēkas lūdz ievērot klepošanas un šķaudīšanas higiēnu, aizliekot priekšā elkoni.

Lai pasargātu cits citu no inficēšanās, bibliotēkas ievēros sanitārās drošības noteikumus, darbinieki nodrošināti ar individuālās aizsardzības līdzekļiem. Notiks arī regulāra telpu, virsmu, inventāra un grāmatu dezinfekcija, kā arī regulāra telpu vēdināšana, atverot logus. Nodotās grāmatas tiks ievietotas karantīnā pirms atkārtotas ievietošanas fondā. Pie ieejas klientu apkalpošanas zālē būs izvietoti roku dezinfekcijas līdzekļi apmeklētājiem.

Aicinām sekot līdzi jaunumiem bibliotēkas tīmekļvietnē biblio.kuldiga.lv un sociālajos tīklos Facebook un Instagram. Atbilstoši jaunajām sanitārā protokola prasībām var tikt izdarītas izmaiņas, par ko bibliotēkas lietotāji tiks informēti kā internetvidē, tā bibliotēkās uz vietas.

Kuldīgas Galvenās bibliotēkas kontaktinformācija jautājumiem: e-pasts biblioteka@kuldiga.lv, tālrunis 25618263. Kuldīgas novada pagastu bibliotēku kontaktinformācija atrodama Kuldīgas Galvenās bibliotēkas mājaslapā, sadaļā “Pagastu bibliotēkas”.