MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Aicinām kļūt par vēstures liecinieku pandēmijas laikā

Papildināts 2022. g. 08. septembrī
FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Aicinām kļūt par vēstures liecinieku pandēmijas laikā

Visā pasaulē COVID-19 vīrusa pandēmija ieies jaunāko laiku vēsturē kā viena no smagākajām 21. gadsimta ārkārtas situācijām sabiedrības veselības jomā. Šodien mēs dzīvojam unikālos apstākļos un ir zināms, ka gan pasaules, gan Latvijas reakcija uz šo laiku nonāks nākotnes vēstures grāmatās. Tādēļ tieši šobrīd ir svarīgi saglabāt informāciju, kas nākamajām paaudzēm ļaus izprast pandēmijas ietekmi uz valstīm, sabiedrību un cilvēku sajūtām. Uzsverot šo svarīgo informācijas saglabāšanas lomu, Kuldīgas Galvenā bibliotēka aicina ikvienu kļūt par “Vēstures liecinieku” un dalīties savās individuālajās pārdomās, sajūtās, atmiņās, viedokļos, fotogrāfijās, zīmējumos un video par ārkārtas situācijā un pandēmijas laikā piedzīvoto.

Vēstures liecinieks” ir akcija, ko organizē Kuldīgas Galvenā bibliotēka, lai saglabātu dažādas laikmeta liecības kā novadpētniecības resursus, kas būs pieejami plašākai sabiedrībai nākotnē. Akcijas laikā iesniegtie materiāli un notikumu interpretācijas veidos priekšstatu par koronavīrusa pandēmiju Kuldīgā no iedzīvotāju atmiņām nākamajām paaudzēm.

Aicinām iesūtīt savas dokumentētās liecības ar sajūtām un emocijām, dzīvojot COVID-19 pandēmijas laikā, un fiksēt to, kā ir mainījusies ikdiena un kā tai pielāgojaties, ar kādiem svarīgiem ierobežojumiem ir jāsaskaras ņemot vērā paaugstinātās drošības apstākļus un kā ar tiem sadzīvojat, un galvenais, ar ko šis laiks vienmēr paliks atmiņā utt. Vēstures liecības var dokumentēt brīvā formātā vairākos veidos:

  • rakstiski (stāsti, esejas, komentāri, viedokļi u.c.),
  • fotogrāfijās,
  • video ierakstos,
  • audio ierakstos,
  • zīmējumos.

Savas vēstures liecības var iesniegt elektroniski šeit: https://ej.uz/atminas2020 vai rakstot uz e-pastu biblioteka@kuldiga.lv. Akcijai “Vēstures liecinieks” nav vecuma ierobežojuma.

Visi, kuri iesniegs savas vēstures liecības neatkarīgi no formāta un to apjoma līdz 2020. gada 31. maijam piedalīsies vērtīgās grāmatas “Nacionālā enciklopēdija. Latvija” un pārsteiguma dāvanas no Kuldīgas Galvenās bibliotēkas izlozē. Laimīgo balvas saņēmēju paziņosim 1.jūnijā vietnē www.biblio.kuldiga.lv .