MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Medijpratības izstāde “Fake ≠ Fact Info Lab” Kuldīgā

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Medijpratības izstāde “Fake ≠ Fact Info Lab” Kuldīgā

No 2. līdz 30. martam Kuldīgas Galvenās bibliotēkas (1905. gada iela 6) 2. stāvā būs aplūkojama ceļojošā izstāde “Fake ≠ Fact Info Lab”. 30. martā plkst. 11.00 notiks izstādes noslēdzošā informatīvā nodarbība par medijpratības jautājumiem.

Laikmetā, kad arvien pieaug iedzīvotāju pieeja lielam informācijas apjomam no neierobežota daudzuma avotu, tostarp, nerediģētām platformām internetā un sociālajos tīklos, palielinās nepieciešamība pēc prasmēm, kuras ļautu atšķirtu baumas no īstenības, ziņas no viedokļiem, faktus no viltojumiem, informāciju no nepatiesas informācijas un dezinformāciju no žurnālistikas.

Fake ≠ Fact Info Lab” izstāde ir veids, kā fiziski iekļūt digitālā pasaulē, kas ir pilna ar maldinošu informāciju un spēcīgiem viedokļiem, vienlaikus piedāvājot piemērotus rīkus faktu pārbaudei un neatkarīgiem avotu novērtējumiem.

Projektu atbalsta Zviedru institūts, Zviedrijas vēstniecība Rīgā, UNESCO Latvijas Nacionālā komisija, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultāte un Latvijas Nacionālā bibliotēka.