MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

LMA Grafikas mākslas apakšnozares izstāde "13"

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
LMA Grafikas mākslas apakšnozares izstāde "13"

Kuldīgas Mākslinieku rezidence 2020. gada izstāžu sezonu iesāk ar izstādi, kas tapusi sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju. No 25. janvāra līdz 1. martam Kuldīgas Mākslas namā būs skatāma LMA Grafikas mākslas apakšnozares pasniedzēju un studentu izstāde “13”.


Izstādes mērķis ir sniegt iespēju Kuldīgas novada iedzīvotājiem un viesiem iepazīties ar Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas mākslas pasniedzēju un studentu darbiem, laikā kad tiek īstenots projekts par Mākslas un radošā klastera ADATU FABRIKU izveidi Kuldīgā.
Izstādē būs skatāmi studentu darbi, kas rādīti mācību uzdevumu ietvaros, uzskatāmi ļaujot redzēt, mācību procesā iegūtās zināšanas un prasmes. Darbi izstrādāti dažādās grafikas tehnikās un sniedz ieskatu nodaļas daudzpusībā, tā arī katra jaunā mākslinieka profesionālā varējumā. Pasniedzēji, kas apliecinājuši sevi jau iepriekš un ir atpazīstami mākslinieki, izstādē eksponē darbus, kuri pauž viņu individuālo māksliniecisko redzējumu un laikā gaitā pilnveidoto tehnisko meistarību.


Izstādē “13” būs skatāmi vairāk nekā sešdesmit darbi, kurus radījuši studenti, Krista Namniece, Elīna Krima, Ivita Brūdere, Dina Danosa, Svens Neilands, Līva Ozola, Patrīcija Māra Vilsone, Katrīna Eihe, Evija Pintāne, Elza Matvaja, Guna Poga, Dagne Devjatņikova, Karīna Putra, kā arī pasniedzēji, Sabīne Ābele, Rūta Briede, Miķelis Fišers, Reinis Gailītis, Kristaps Ģelzis, Vita Lēnerte, Paulis Liepa, Juris Petraškevičs, Lāsma Pujāte, Guntars Sietiņš, Anatolijs Šandurovs, Valdis Villerušs un Anna Zvaigzne.
LMA Grafikas apakšnozare piedāvā studijas savstarpēji saistītās programmās – Grafikas māksla un Grāmatu grafika. Grafikas māksla, iekļaujoties plašākā mūsdienu mākslas kontekstā, darbu radīšanā pieļauj visdažādāko materiālu, tehnisko paņēmienu un jaunāko drukas tehnoloģiju izmantošanu. Mācību procesā tiek akcentēta radošā izdoma un atraktīvu ideju praktiskā realizācija.


Kuldīgas mākslinieku rezidence sadarbībā ar Kuldīgas novada pašvaldību un Latvijas Mākslas akadēmiju (LMA) Kuldīgā veido Mākslas un radošo klasteri ADATU FABRIKA. Klastera mājvieta būs kādreizējās Kuldīgas slimnīcas ķirurģijas korpusa ēka Kalpaka ielā 4, kuras būvprojektu izstrādā arhitektes Zaigas Gailes birojs. Sadarbībā ar starptautiskiem partneriem tiek izstrādāta inovatīva studiju programma un plašs mūžizglītības pakalpojumu klāsts radošo industriju jomā, kas veicinās pastāvīgu starptautisku mācībspēku un studentu apriti Kuldīgā.


Izstādes atklāšana notiks 2020. gada 25. janvārī pulksten 16:00 Kuldīgas mākslas namā 1905. gada ielā 6, Kuldīgā.


Izstādes kuratori, Uldis Pētersons, Guntars Sietiņš un Anna Zvaigzne.