MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Konkurss “Pa kino pēdām Kuldīgā”

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Konkurss  “Pa kino pēdām Kuldīgā”

Kuldīgas Galvenā bibliotēka aicina 1.-12. klases skolēnus piedalīties aizraujošā un interaktīvā konkursā “Pa kino pēdām Kuldīgā”, un laimēt noderīgu balvu -  sēžammaisu grāmatu lasīšanai un kino baudīšanai mājās no lonas.lv! Konkurss norisinās no 2019. gada 5. līdz 9. novembrim, Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā, 1905. gada ielā 6.

Konkursa mērķis ir iepazīstināt un ieinteresēt skolēnus par kino vēsturi Latvijā ar filmām, kas pilnībā vai daļēji ir uzņemtas Kuldīgā. Konkursa dalībniekiem, balstoties uz erudīciju un zināšanām par konkrētām filmām, būs jāizpilda atjautīga krustvārdu mīkla un jāiemūžina fotogrāfijās tās vietas pilsētā, kas redzamas kinofilmu kadros. Uzvarētājs būs tas, kurš iesniedzis visvairāk pareizās atbildes un visātrāk izpildījis visus konkursa uzdevumus.


Piedalīties konkursā var 1.-6. klases skolēni individuāli vai divatā ar kādu no ģimenes locekļiem vecumā no 16 gadiem, bet 7.-12.klases skolēni tikai individuāli - personīgi ierodoties Kuldīgas Galvenās bibliotēkas Bērnu literatūras centrā (3. stāvā) 5.,6.,7.,8. novembrī no plkst. 13.00 līdz 17.00, un 9. novembrī no plkst. 10.00 līdz 15.00.


Konkurss būs par šādām Kuldīgā uzņemtām filmām: “Kuldīgas freskas” (1966), “Emīla nedarbi” (1985), “Ūdensbumba resnajam runcim” (2004) un “Vectēvs, kas bīstamāks par datoru” (2017).


Lai veicinātu dalību konkursā un tā pieejamību ikkatram interesentam, konkursa filmas būs iespēja noskatīties individuāli no portāla filmas.lv un bibliotēkas krājumā pieejamiem filmu DVD, ierodoties Kuldīgas Galvenās bibliotēkas Bērnu literatūras centrā (3. stāvā) noteiktā datumā un laikā:
• 5. novembrī plkst. 16.00 - “Vectēvs, kas bīstamāks par datoru” (2017)
• 6. novembrī plkst. 16.00 - “Emīla nedarbi” (1985)
• 7. novembrī plkst. 16.00 - “Kuldīgas freskas” (1966)
• 8. novembrī plkst. 16.00 - “Ūdensbumba resnajam runcim” (2004)

KONKURSA NOTEIKUMI UN NOLIKUMS


Konkursa norise:

Konkurss ilgst piecas dienas – 5.,6.,7.,8. novembrī no plkst. 13.00 līdz 17.00, un 9. novembrī no plkst. 10.00 līdz 15.00.

Konkursa dalībnieki:

Konkursā var piedalīties jebkuras Kuldīgas pilsētas vai novada skolas 1. līdz 12. klases skolēns.

Dalībnieki konkursā sacenšas: 1.-6. klases skolēni individuāli vai divatā ar kādu no ģimenes locekļiem vecumā no 16 gadiem, 7.-12.klases skolēni tikai individuāli.

Katram dalībniekam ir nepieciešams personīgais viedtelefons ar kameru vai fotoaparāts viena uzdevuma veikšanai. Bez tā konkursā nevarēs piedalīties.

No vienas skolas var pieteikties neierobežots dalībnieku skaits.

Piedalīšanās konkursā:

Konkursa norises laikā katram dalībniekam ir jāpiesakās konkursa uzdevumu izpildei personīgi ierodoties Kuldīgas Galvenās bibliotēkas Bērnu literatūras centrā (3. stāvā), kur notiek dalībnieka reģistrācija obligāti norādot  vārdu, uzvārdu, savu / vecāku/ aizbildņa telefona numuru.

Pēc reģistrācijas nekavējoties tiek izsniegta uzdevumu darba lapa un sākta laika atskaite. Pēc visu uzdevumu izpildes ir jānodod aizpildīta uzdevumu darba lapa un jānosūta uzņemtās fotogrāfijas bibliotēkai ar WhatsApp aplikāciju vai jāuzrāda tās fotokamerā, tad tiek apstādināts un reģistrēts uzdevumu veikšanas laiks.

Konkursā var piedalīties jebkurā brīdi tā darbības laikā: 5.,6.,7.,8. novembrī no plkst. 13.00 līdz 17.00 un 9. novembrī no plkst. 10.00 līdz 15.00. Aptuvenais uzdevumu izpildes laiks 40-60 min.

Pie katra uzdevuma ir norādīts, cik punktu var iegūt par pareizu atbildi.

Konkursa vērtēšana:

Uzvar tas dalībnieks, kurš kopskaitā ieguvis vislielāko punktu skaitu un vienādu punktu gadījumā tas, kurš uzdevumus ir izpildījis visātrāk.

Ja vairākiem dalībniekiem ir vienāds augstākais punktu skaits, uzvarētājs tiks noteikts izlozes kārtībā.

Galvenā balva un veicināšanas balvas tiks pasniegtas 13. novembrī plkst. 17.00 Kuldīgas Galvenās bibliotēkas Bērnu literatūras centrā (3. stāvā).

Konkursa balvas:

Tiks piešķirta viena galvenā balva -  sēžammaiss, ko sarūpējis konkursa atbalstītājs SIA «Lonas Latvija». Visiem dalībniekiem tiks piešķirtas veicināšanas balvas par dalību konkursā no Kuldīgas Galvenās bibliotēkas.