MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Bibliotēkā notiks tikšanās ar somu rakstniekiem - Rītu Jalonenu un Olli Jalonenu

Papildināts 2019. g. 10. septembrī
FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Bibliotēkā notiks tikšanās ar somu rakstniekiem - Rītu Jalonenu un Olli Jalonenu

2019. gada 20. septembrī plkst. 17.00 Kuldīgas Galvenās bibliotēkas 2. stāvā notiks tikšanās un saruna ar somu rakstniekiem Rītu Jalonenu un Olli Jalonenu. Pasākumā piedalās arī tulkotāja Maima Grīnberga. Saruna ar somu autoriem tiks tulkota latviešu valodā.

Rīta Jalonena (Riitta Jalonen, 1954) ir somu rakstniece, kuras darbi tulkoti 15 valodās. Savu pirmo romānu “Enkeliyöt” (“Eņģeļa naktis”) Jalonena sarakstījusi 1990. gadā un tajā pašā laikā kļuvusi par neatkarīgu autori. Darbojusies arī žurnālistikā, strādājusi par pasniedzēju mākslās. Pašlaik Jalonenas sarakstīto darbu skaitā ir 12 romāni un astoņas grāmatas bērniem. Jaunākais darbs no tiem -  “Jāņa Rozes apgādā” izdotais romāns “Skaidrums” (Kirkkaus, 2016). Romāns ir bijis nominēts prestižajai Runeberga balvai.

Olli Jalonens (Olli Jalonen, 1954) ir studējis sociālās zinātnes (L. sc. soc.) un literatūru (Dr. philol.). Kopš debijas 1978. gadā Jalonens sarakstījis vairāk nekā 20 grāmatu (lielākoties romānus un īsprozas krājumus) un dramaturģisku darbu. Viņa darbi izpelnījušies daudzas literārās prēmijas, arī prestižo Finlandia balvu, un tulkoti zviedru, norvēģu, igauņu, vācu un angļu valodā. Latviešu valodā ir izdota autora grāmata “14 mezgli līdz Griničai” (14 solmua Greenwichiin, 2008), kas ir daudzbalsīgs darbs, kam pamatā četru cilvēku komandas ceļojums apkārt pasaulei no Griničas līdz Griničai pa sākummeridiānu. 

Sarunu ar autoriem vadīs latviešu tulkotāja Maima Grīnberga, kura studējusi Latvijas Valsts universitātes Filoloģijas fakultātē, Helsinku Universitātē, beigusi Tartu universitātes Filozofijas fakultāti. Strādājusi laikrakstos "Izglītība un Kultūra" un "Labrīt". Kopš 1994. gada publicē tulkojumus, kā arī rakstus par igauņu un somu literatūru.

Uz sarunu ar somu rakstniekiem, piektdien, 20. septembrī plkst. 17.00, Kuldīgas galvenajā bibliotēkā ir aicināts ikvienas interesents!