MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Latvijas Mākslas Akadēmijas Studentu zīmējumu izstāde

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Latvijas Mākslas Akadēmijas Studentu zīmējumu izstāde

Zīmējumam ir nozīmīga vieta mākslas izglītībā, tas ir pats pamats un sākums visām vizuālās mākslas un dizaina nodaļām, lai students iegūtu pilnvērtīgas zināšanas un uzsāktu savu radošo darbu arī pēc akadēmijas absolvēšanas.
Sniedzot visaptverošu zīmēšanas katedras atspoguļojumu izstāde ir sadalīta divās daļās. Studentu mācību procesa darbi ir aplūkojami Kuldīgas Mākslas nama trešajā stāvā, bet katedras pasniedzēju darbi ir izstādīti Kuldīgas novada muzejā.



LMA Studentu zīmējumi

Latvijas Mākslas akadēmijā studenti tiek apmācīti, balstoties uz akadēmiskā zīmējuma formāta principa. Gaismēnu attiecībām zīmējumā kuras ir balstītas uz tonālo attiecību izvērtēšanu, paralēli tumšā, gaišā attiecībām.. Individuālā rokraksta izkopšana zīmējumā. Tonalitāte un tonālo attiecību izvērtējums gaismā un ēnā, atbilstoši formai un apgaismojumam. Papildus efekts ir materialitāte, kura rodas no perfekti izvērtētām tonālajām attiecībām. Latvijas Mākslas akadēmijas zīmēšanas apmācības kursiem kā bāzes programma ir klasiskais zīmējums ar mērķi: iemācīt izprast, analizēt un attēlot uz plaknes dažādu sarežģītu formu un apjomu kopumu, to rakstura un kustību dažādībā.

Izstāde apskatāma līdz 19.maijam.