MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Izmanto drošus resursus savai pilnveidei - abonētās datu bāzes

Papildināts 2019. g. 24. oktobrī
FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Izmanto drošus resursus savai pilnveidei - abonētās datu bāzes

Kuldīgas Galvenā bibliotēka piedāvā vairākas bezmaksas elektroniskās uzziņu un informācijas abonētās datu bāzes, kurām ir iespēja piekļūt attālināti – no mājām vai jebkuras citas vietas!

Datubāzēs ir pieejamas elektroniskās grāmatas un raksti par visdažādākajām tēmām un nozarēm, latviešu un angļu valodā, ko izmantot brīvā laika pavadīšanai, pētniecībai vai skolas un studiju darbu rakstīšanai.

Lai izmantotu šo iespēju,  ir jāapmeklē mājas lapa www.biblio.kuldiga.lv, jāizvēlas iespēja “Reģistrēties bibliotēkā” un jāievada nepieciešamā reģistrācijas informācija. Dati tiks apstrādāti dienas laikā un uz reģistrācijā norādīto e-pastu tiks nosūtīta attālinātās piekļuves informācija.

 

 

 

Šobrīd attālināto pieeju var iegūt sekojošām tiešsaistes abonētajām datu bāzēm:

Letonika.lv - enciklopēdijas, vārdnīcas, latviešu autoru darbi, informācija par literātiem, multivide;

Britannica - drošs un izticams avots faktu un informācijas meklēšanai angļu valodā. Tajā ir iespējams atrast tūkstošiem rakstu par dažādām tēmām, bildes, video, biogrāfijas, salīdzināt valsts radītājus, aplūkot kartes;

EBSCO Host - Daudznozaru elektronisko grāmatu un akadēmisko rakstu datu bāze, kurā pieejamas grāmatas angļu valodā. Tās ir iespējams lejupielādēt gan uz datora, gan mobilajām ierīcēm.

 

Vairāk uzzināt par tiešsaistes datubāzēm un kā tās lietot var individuāli vai grupās Kuldīgas galvenās bibliotēkas Uzziņu, konsultāciju un apmācību centrā, 2. stāvā, zvanot uz numuru 28670143 vai rakstot e-pastu lasitava@kuldiga.lv.