MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Kurzemes dzejas un mākslas dienas Kuldīgā

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Kurzemes dzejas un mākslas dienas Kuldīgā

14. un 15. septembrī Kuldīgā notiks “Kurzemes dzejas un mākslas dienas”, pulcējot vienuviet reģiona dzejniekus un māksliniekus. Pasākums piedāvās plašu programmu – meistarklases māksliniekiem, izstādes un dzejas lasījumus, aicinot baudīt radošu atmosfēru senās Kuldīgas ielās, kultūrvietās un kafejnīcās.

15. septembrī dažādās Kuldīgas vietās būs iespēja dzirdēt piecus tematiskus dzejas lasījumus. Kuldīgas Galvenās bibliotēkas Bērnu literatūras centrā notiks dzejas pasākums ģimenēm un bērniem, Sv. Annas baznīcas dārzā – kristīgās dzejas lasījumi, Kuldīgas Vecajā rātsnamā plānots pasākums “dzĪVES HERBĀRIJS/MĀSAS”, kurā dzejnieces Sandra Vensko-Vanagas dzeju papildinās rokdarbu meistares Dainas Vensko-Kazradzes darbu izstāde. Romantiskās dzejas mirkli “Saules nopaijātie” varēs baudīt kafejnīcā “The Marmalade”, savukārt kafejnīcā “Tilts” dzirdēsim pašpietiekamās dzejas lasījumus ar vienojošo nosaukumu “Kreisais krasts”.

Mākslas mīļotāji aicināti baudīt vairākas izstādes. Kuldīgas Mākslinieku rezidences galerijā un Kuldīgas mākslas namā būs skatāmas Kurzemē dzīvojošo un rezidējošo mākslinieku izstādes. Ar īpašu mākslas darbu un tā tapšanas procesu varēs iepazīties “Mākslas un radošuma telpā M22”, kur 12 Kurzemes mākslinieki veidos grīdas gleznojumu ar krāsu pigmentu pulveriem. Kuldīgas galvenajā gājēju ielā – Liepājas ielā – skatlogos būs vērojami jauniešu foto darbi, un pilsētvidē labvēlīgos laika apstākļos tiks izstādīti mākslinieku meistardarbnīcās radītie darbi. 14. septembrī Kuldīgas Mākslinieku rezidences galerijā notiks grāmatas “Valdis Līcītis. Kuldīga. Kurzeme” atklāšanas svētki.

Kurzemes dzejas un mākslas dienu ietvaros notiks arī vairākas meistarklases. 14. septembrī Kurzemes reģiona māksliniekiem būs iespēja strādāt kopā ar gleznotājiem Viju un Kasparu Zariņiem, Andri Eglīti, Ritumu Ivanovu, grafiķi Juri Petraškeviču un keramiķi Līgu Skariņu. Profesionālu mākslinieku vadībā tiks radīti jauni mākslas darbi. Pieteikšanās meistardarbnīcām ir atvērta līdz 9. septembrim, vietu skaits ir ierobežots, tāpēc interesenti ir aicināti pieteikties laicīgi. Pieteikties var, rakstot uz KDZMD@KULDIGA.LV un norādot vēlamo darbnīcu.

Savukārt, dzejniekiem 15. septembrī būs iespēja piedalīties meistarklasēs pie dzejniekiem Jāni Vādonu un Andri Akmentiņu.

Kurzemes mākslas dienas notiek katru otro gadu un tiek organizētas jau vairāk kā 20 gadu.  Savukārt Kurzemes dzejas dienas tradicionāli notiek katru gadu kādā no Kurzemes pilsētām un arī šogad tiek atzīmētas jau 20. reizi. 2018. gadā abu saietu organizēšanas gods ticis Kuldīgai, tāpēc mākslinieki un dzejnieki satiksies paralēli un vienlaikus, dodot iespēju sadarbībai un izaugsmei.

Projekta organizators ir Kuldīgas novada pašvaldība sadarbībā ar kultūras iestādēm, mākslas un dzejas apvienībām un pārstāvjiem. Projektu atbalsta Kurzemes plānošanas reģiona “Kurzemes kultūras programma”.