MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Latvijas Mākslas Akadēmijas Glezniecības nodaļas bakalauru darbu izstāde.

Papildināts 2018. g. 11. jūnijā
FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Latvijas Mākslas Akadēmijas Glezniecības nodaļas bakalauru darbu izstāde.

Kuldīgas Mākslas namā būs iespēja redzēt Elvīras Aznagulovas, Reiņa Bērziņa, Eduarda Dubrovska, Zojas Golubevas, Lāsmas Lancmanes, Ilmas Maculevicas, Intas Pules, Pāvela Račko, Natālijas Savranskas, Justīnes Seiles, Elīnas Stengrevicas un Janas Šandibinas diplomdarbus. Dārtas Lotes Bērziņas diplomdarba izstāde būs skatāma Kuldīgas Mākslinieku rezidences galerijā Pils ielā 2. Noslēguma darbu aizstāvēšana ir pēdējais un viens no galvenajiem pārbaudījumiem ceļā uz bakalaura grāda iegūšanu. Mākslinieki ir izvēlējušies sev atbilstošākās idejas, realizējot to vizuālā mākslas darbā, izmantojot dažādas tehnikas un materiālus. Diplomdarbu tapšanas procesā nozīmīga loma ir arī studentu diplomdarbu vadītājiem, kuri visā darbā tapšanas gaitā ir līdzās studentiem, palīdzot atrast labāko risinājumu. Diplomdarbu vadītāji ir akadēmijas rektors Kristaps Zariņš, prorektors Andris Vītoliņš, profesors Aleksejs Naumovs, profesors Ivars Heinrihsons, profesors Kaspars Zariņš, asociēta profesore Ieva Iltnere un asociēta profesore Vija Zariņa.


Vizuālās mākslas nodaļas glezniecības apakšnodaļa, kas pastāv jau no 1921. gada, kad dibināta Latvijas Mākslas akadēmija, ir tradīcijām vienā no bagātākajām. Katru gadu jūnijā notiek bakalaura diplomdarbu aizstāvēšana, kuras laikā interesentiem ir iespēja apskatīt studentu diplomdarbus, tomēr darbi pieejami vien pāris stundas. Lai diplomandu darbus parādītu plašākai sabiedrības daļai ilgākā laika posmā, ļaujot skatītājam bez steigas apskatīt un novērtēt paveikto, jau otro gadu tiek veidota diplomdarbu izstāde Kuldīgā. Norises vietas izvēlē, ir Latvijas Mākslas akadēmijas ilgstošās sadarbības rezultāts ar Kuldīgas Mākslinieku rezidenci un Kuldīgas novada domi. Jau vairākus gadus rīkojot glezniecības rezidences un izstādēs, ka arī strādājot pie radošā klāstera un akadēmijas filiāles izveides Kuldīgā.


LMA glezniecības nodaļas bakalaura darbu izstādes atklāšana notiks 8. jūnijā plkst. 16:00 Kuldīgas Mākslas namā, 1905. gada ielā 6.


Izstādi iespējams apskatīt Kuldīgas Mākslas namā, 1905. gada ielā 6 līdz 24. jūnijam.

 

Kuldīgas Mākslas nama izstāžu kurators

Uldis Pētersons