MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Kuldīgas Galvenā bibliotēka atzīta par Gada bibliotēku 2017

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Kuldīgas Galvenā bibliotēka atzīta par Gada bibliotēku 2017

17. aprīlī, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notika Latvijas Bibliotēku festivāls, kura laikā svinīgā pasākumā Kuldīgas Galvenā bibliotēka tika pasludināta par Latvijas Bibliotekāru biedrības (LBB) Gada bibliotēku.

Kultūras ministre Dace Melbārde uzrunā sacīja: “Kuldīgas Galvenā bibliotēka ir pirmrindniece digitālajos risinājumos, digitālās novadpētniecības platformas veidošanā veiksmīgi iesaistot arī iedzīvotājus. Pateicoties šim kopdarbam un bibliotēkas aktīvajam darbam, par 41% pieaudzis bibliotēkas apmeklētāju skaits. Lieliski tiek risināta arī sadarbība ar skolēniem un jauniešiem.”

Balvu saņēma Kuldīgas Galvenās bibliotēkas vadītāja Laima Ostele un atzina, ka brīdis ir saviļņojošs. “Atceros, 2003. gadā mēs Latvijā bijām pēdējā bibliotēka, kas sāka strādāt ar datoriem. Pagājuši 15 gadi, un varam būt lepni par to, ko esam izdarījuši. Ja mums nebūtu vienota komanda ar trakām idejām, nekas nenotiktu,” sacīja L. Ostele.

Gada balvas pasniegšanas pasākumā tika sveikta arī LBB Gada bibliotekārs Latvijas Skolu bibliotekāru biedrības (LSBB) Gada bibliotēka un LSBB gada bibliotekārs. Tiks godināti laureāti nominācijā “Gada notikums Latvijas bibliotēkās 2017” un sveikti aktīvākie “Vikipēdijas” kampaņas dalībnieki Latvijā.

Pasākums organizē LBB sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku. Tas notiek jau trešo gadu.

Latvijas Bibliotēku festivāls ieskandināja 2018. gada Bibliotēku nedēļas pasākumus. Šogad Bibliotēku nedēļa notiks laikā 23.–29. aprīlī, un tas parasti ir laiks, kad bibliotēkas ar dažāda veida norisēm un citām aktivitātēm pastiprināti pievērš uzmanību sev, savam darbam un bibliotēku nozīmei sabiedrībā. Arī Bibliotēku nedēļas moto ir: “Mainās bibliotēka, mainās sabiedrība”. Viens no centrālajiem šī gada Bibliotēku nedēļas pasākumiem būs Krišjāņa Valdemāra Ēdoles pagasta bibliotēkas 170 gadu jubilejas svinības 26. aprīlī Ēdoles kultūras namā. Ēdoles pagasta bibliotēka ir pirmā pašu latviešu dibinātā bibliotēka, kuru 1848. gada 23. aprīlī Ēdoles baznīcas ģērbkambarī atvēra izcilais latviešu sabiedriski politiskais darbinieks, jaunlatviešu kustības aizsācējs Krišjānis Valdemārs. Gan jaunlatviešu kustībai, gan bibliotēkām bija nenovērtējama ietekme uz latviešu nacionālās pašapziņas celšanu un valstiskuma idejas nostiprināšanos. 26. aprīļa svinīgajā pasākumā gūsim ieskatu Ēdoles bibliotēkas dzīvē no šūpuļa līdz mūsdienām, skatīsim izstādi par Krišjāni Valdemāru, pārrunāsim bibliotēku vietu, lomu un nozīmi vēsturē un mūsdienās un baudīsim svētku koncertu.

Informācijas avots: kuldiga.lv