MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Kā atrast un novērtēt drošus interneta resursus

Papildināts 2018. g. 26. februārī
FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Kā atrast un novērtēt drošus interneta resursus

Meklē drošus un uzticamus interneta avotus? Šeit ir daži ieteikumi, kas palīdzēs Tev izvērtēt, vai atrastā informācija ir patiesa un derīga!

 

Drošākie resursi pieejami attālināti REĢISTRĒJOTIES BIBLIOTĒKĀ vai piekļūsti  abonētajām datu bāzēm Kuldīgas Galvenās bibliotēkas 2.stāvā.

Lursoft

Uzņēmumu datu bāzes – uzņēmumu reģistrs, maksātnespējas datu bāze, gada pārskati, zemesgrāmatas dati, CSDD datubāze, kadastrs. Pieejama no bibliotēkas.

Lursoft laikrakstu bibliotēka

Latvijas periodisko izdevumu publikāciju, ziņu un rakstu apkopojums internetā.  Piedāvā publikācijas vairāk kā no 100 dažādiem laikrakstiem. Iespēja meklēt rakstus gan no Latvijas centrālajām, gan reģionālajām avīzēm līdz pat 20 gadus senā arhīvā. Pieejama no bibliotēkas.

Letonika.lv

Uzziņu un tulkošanas sistēma internetā. Enciklopēdijas, vārdnīcas, latviešu autoru darbi, informācija par literātiem, multivide. Sākot ar šo gadu datubāze bibliotēkas lietotājiem pieejama arī attālināti - no sava mājas datora. Par reģistrāciju interesēties bibliotēkā.

Periodika

Datu bāzē pieejamas digitalizētas grāmatas, raksti gan no Latvijas, gan trimdā izdotās periodikas, karšu, nošu un skaņu ierakstu kolekcijas. Datu bāze pieejama arī attālināti, bet lietotājs no sava mājas datora nevar piekļūt ar autortiesībām aizsargātajiem darbiem. Tie joprojām pieejami tikai no publisko bibliotēku datoriem.

Britannica Online Library

Pilntekstu datu bāze. Drošs un uzticams avots faktu un informācijas meklēšanai angļu valodā. Tajā ir iespējams atrast tūkstošiem rakstu, fotogrāfijas, biogrāfijas, kartes, karogus, videomateriālus par visdažādākajām tēmām. Reģistrētiem lietotājiem ir iespējama attālināta pieeja datu bāzei.

EBSCO

Tā ir universāla pilntekstu datubāze angļu valodā. eBook Public Library Collection ir piemērota publisko bibliotēku lasītāju interesēm, tā satur vairāk kā 32000 grāmatu nosaukumus un regulāri tiek papildināta. Tekstus iespējams lejupielādēt gan datorā, gan mobilajās ierīcēs. Reģistrēti lasītāji datubāzi var izmantot attālināti.