MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Izstāde “Escultura”

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Izstāde “Escultura”

Tēlniecības nodaļas darbs aizsākas vienlaikus ar Mākslas akadēmijas dibināšanu. Akadēmijas pasniedzēji un studenti ir izcilo latviešu tēlnieku Kārļa Zāles, Kārļa Zemdegas, Teodora Zaļkalna un Emīla Meldera darba turpinātāji. Katra nākamā tēlnieku paaudze savām radošām izpausmēm piešķir savu individuālo raksturu un attīsta to mūsdienu mākslas kontekstā.

Mūsdienās tēlniecībā līdzīgi kā citas mākslas nozares nav iekļaujamas kādos noteiktos rāmjos. Darbu radīšanai tiek izmantoti kā klasiskie, tā arī netradicionālie materiāli un tehnikas, kas pašu tēlniecību padara vēl dinamiskāku, plastiskāku un laikmetīgāku.

Izstāde būs skatāmi tēlniecības apakšnozares pasniedzēju un studentu darbi. Izstādē piedalās: Tēlniecības apakšnozares vadītājs, profesors Bruno Strautiņš, profesors Gļebs Panteļejevs, profesors Aigars Bikše un asociētā profesore Olga Šilova. Kā arī apakšnozares studenti Haralds Gerts, Kristaps Andersons, Una Stahovska, Rihards Ābeltiņš, Svetlana Saveļjeva un Gatis Erdmanis.

Izstādes mērķis ir sniegt iespēju Kuldīgas novada iedzīvotājiem un viesiem iepazīties ar Latvijas Mākslas akadēmijas pasniedzēju un studentu darbiem, laikā kad tiek īstenots projekts par Mākslas un radošā klastera ADATU FABRIKU izveidi Kuldīgā.

Kuldīgas mākslinieku rezidence sadarbībā ar Kuldīgas novada pašvaldību un Latvijas Mākslas akadēmiju (LMA) Kuldīgā veido Mākslas un radošo klasteri ADATU FABRIKA. Klastera mājvieta būs kādreizējās Kuldīgas slimnīcas ķirurģijas korpusa ēka Kalpaka ielā 4, kuras būvprojektu izstrādā arhitektes Zaigas Gailes birojs. Sadarbībā ar starptautiskiem partneriem tiek izstrādāta inovatīva studiju programma un plašs mūžizglītības pakalpojumu klāsts radošo industriju jomā, kas veicinās pastāvīgu starptautisku mācībspēku un studentu apriti Kuldīgā.

Foto: Aija Kņaze

 

Informāciju apkopoja

Kuldīgas Mākslinieku Rezidences

Izstāžu kurators

Uldis Pētersons