MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Izstāde: LMA glezniecības bakalauru diplomdarbi

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Izstāde: LMA glezniecības bakalauru diplomdarbi

Izstādē būs redzami četrpadsmit glezniecības nodaļas bakalauru programmas diplomandu darbi: Elīnas Apeltiņas, Rūtas Dimdiņas, Ingas Frišfeldes, Anetes Koknēvičas, Alīnas Krasiļņikovas, Vēsmas Lukstiņas, Ellas Mežules, Maira Nagļa, Dāvja Ozola, Aijas Putniņas, Lauras Veļas, Lotes Vilmas Vītiņas, Margaritas Zaicevas un Zīles Ziemeles.

Diplomdarbu tapšanā nozīmīga loma ir arī studentu diplomdarbu vadītājiem, kuri visā darbā tapšanas gaitā ir līdzās studentiem, palīdzot atrast labāko risinājumu. Šajā gadā diplomdarbu vadītāji ir akadēmijas rektors Aleksejs Naumovs, prorektors Kristaps Zariņš, profesors Ivars Heinrihsons, profesors Kaspars Zariņš, asociēta profesore Ieva Iltnere un profesors Normunds Brasliņš.

Vizuālās mākslas nodaļas glezniecības apakšnodaļa, kas pastāv jau no 1921. gada, kad dibināta Latvijas Mākslas akadēmija, ir tradīcijām viena no bagātākajām. Katru gadu jūnijā notiek bakalaura diplomdarbu aizstāvēšana, kuras laikā interesentiem ir iespēja apskatīt studentu diplomdarbus, tomēr darbi pieejami vien pāris stundas. Lai diplomandu darbus parādītu plašākai sabiedrības daļai ilgākā laika posmā, ļaujot skatītājam bez steigas apskatīt un novērtēt paveikto, jau otro gadu tiek veidota diplomdarbu izstāde Kuldīgā. 

Norises vietas izvēle ir Latvijas Mākslas akadēmijas ilgstošās sadarbības rezultāts ar Kuldīgas Mākslinieku rezidenci un Kuldīgas novada domi, jau vairākus gadus rīkojot glezniecības rezidences un izstādes, ka arī strādājot pie radošā klāstera un akadēmijas filiāles izveides Kuldīgā.